Itt a legnépszerűbb:
pcforum.hu11:43

Szép szavakra cserélték a csúnyákat a Linux forráskódjában

1

A héten az Intel egyik mérnöke egy olyan módosítássorozatot hajtott végre a Linux kódjában, ami kiterjedt mivolta ellenére semmilyen változást nem fog előidézni annak működésében. Jarkko Sakkinen ugyanis mindössze a rendszermag forrásában elhelyezett kommenteket módosította - méghozzá úgy, hogy az összes csúnya szót egy szépre cserélte ki benne.

pcforum.hu11:14

Visszatér a Linux fejlesztésének élére Linus Torvalds

2

Alig egy hónappal az után, hogy bejelentette: átmenetileg visszavonul a Linux fejlesztésétől és terápiára megy, máris visszatér Linus Torvalds. A kernel karbantartását távollétében irányító Greg Kroah-Hartman ugyanis hétfőn közölte: visszaadja a nyílt forrású rendszermag feletti irányítást Torvalds kezébe.

pcworld.hu16:22

Itt az Ubuntu 18.10

5
pcforum.hu15:03

Leáll a Linux fejlesztésével és elvonul Linus Torvalds

2

Linus Torvalds, a közismert Linux rendszermag fejlesztésének egykori elindítója és mindeddigi vezetője a napokban meglepő bejelentést tett. Az idén már 48 éves szakember ugyanis közölte: leáll egy időre a kernel fejlesztésével, mert rájött, hogy gondjai vannak, amiket kezelnie kell.

linuxmint.hu18:14

Megjelent a LMDE 3 „Cindy” verziója

3

A Linux Mint fejlesztő csapata büszkén jelenti be a LMDE 3. kiadását, amely a Cindy nevet kapta. LMDE (Linux Mint Debian Edition) egy nagyon izgalmas terjesztés, tapasztalt felhasználókat célozza meg , amely ugyanazt a környezetet nyújtja, mint a Linux Mint, de a Debian csomagjait használja alapul, Ubuntu csomagok helyett.

pcforum.hu12:25

25 éves születésnapot ünnepel a Debian Linux

1

A Debian Linux projekt csütörtökön honlapján emlékezett meg arról, hogy egy igen jelentős évfordulóhoz érkezett. Ugyanis Ian Murdoch, a disztribúció - azóta sajnálatos módon már elhunyt - létrehozója kerek 25 éve jelentette be az akkor vadiúj operációs rendszer létrehozását.

computerworld.hu09:25

Isten veled, Linux!

1

Németországban az állami intézmények egyre több helyen váltanak vissza a Windowsra.

itcafe.hu20:54

Megjelent a Linux Mint 19

8
pcforum.hu09:56

Feltörték és kártevőt csempésztek az egyik legismertebb Linux forrásába

1

Rendkívül súlyos biztonsági incidensre került sor a múlt héten az egyik legrégebbi és legismertebb Linux disztribúció háza táján. Egyelőre ismeretlen hackereknek ugyanis sikerült hozzáférést szerezniük a Gentoo Linux kódtárához, amiben egy kártevőt is elhelyeztek - ezt pedig mindenki megkaphatta, aki letöltötte az említett kódbázist.

_dummy_15:05

Összeköthetővé teszi a számítógéppel az Andoridos telefonunkat az Ubuntu 18.10

1

Az Ubuntu 18.10 alapértelmezetten Android integrációval érkezhet - ha minden Will Cooke, az asztali Ubuntukért felelős személy terve szerint alakul - írta meg az OMGubuntu. Az újdonságok szerint egyszerűen összcsatlakoztathatjuk majd a robotos rendszert futtató eszközünket az októberben érkező Ubuntuval, majd ezek után számítógépünkön is elérhetjük a mobilunkon megjelenő értesítéseket, fájljainkat,...

_dummy_19:56

Megjelent az Ubuntu 18.04 LTS!

6
_dummy_19:15

Melyik Linux fájlrendszert érdemes használni?

10
_dummy_20:29

Az Ubuntu is adatokat fog gyűjteni a felhasználási módjukról

2

A Windows operációs rendszerének legújabb, 10-es verzióját ellenzők között az egyik gyakran elhangzó indok a rendszer elutasítására, hogy az adatokat gyűjt a felhasználójukról. Ezek a számítógép-használók mostantól azonban még egy rendszert lehúzhatnak a használható rendszerek listájukról, ugyanis a következő, 18.10-es verziójú Ubuntu is adatokat fog küldeni a fejlesztők felé.

itcafe.hu16:02

Megjelent a Linux Mint új verziója

7
androbit.net10:11

Megjelent a Linux Mint 18.3 – Sylvia

8
index.hu06:21

Győzött a Linux a szupergépeken

10
_dummy_18:48

USB-hibáktól hemzseg a Linux

4

Tucatnyinál is több biztonsági rést fedeztek a nyílt forrású operációs rendszerrel soros buszon keresztül kommunikáló eszközök kapcsán.

pcforum.hu10:22

Elképesztő számú USB-s hibát találtak a Linux-ban

3

Az USB-s eszközök a Linux-ot futtató számítógépekhez történő csatlakoztatása "életveszélyes" lehet - derült ki a héten. A nyílt forrású rendszermag USB-illesztésében ugyanis a Google egyik biztonsági kutató annyi lyukat talált, amennyi egy szép nagy korong trappista sajtban sincsen.

hup.hu17:10

Legyen a neve Szilvia!

5
pcforum.hu20:47

Már nagyon szégyelli a Linux-ra váltás kísérletét München

8
pcforum.hu11:27

Elképesztően sok memóriát tud kezelni a legújabb Linux

4

Linus Torvalds a múlt hét végén bejelentette az általa létrehozott rendszermag következő verziójának első kiadásra jelölt változatát. A Linux 4.14 sok egyéb mellett egy olyan fejlesztéssel érkezik, aminek köszönhetően elképzelhetetlenül nagy mennyiségű: akár 128 petabájtnyi memória-címtér kezelésére és képessé válik.

_dummy_17:47

32 vagy 64 bites Linux rendszerünk van? Derítsük ki gyorsan!

4

Sosem árthat, ha tudunk pár alapvető információt az éppen használt operációs rendszerünkről. Az egyik ilyen hasznos infó például az, hogy 32 vagy 64 bites rendszerrel dolgozunk e jelenleg. Ez azért lényeges, mert szinte minden alkalmazásnál számít, hogy 32 vagy 64 bites verziót akarunk telepíteni.

_dummy_21:25

Hardver driverek Linux rendszereken

6
index.hu17:36

Linuxot is kapunk a Windows Áruházban

8
pcforum.hu17:02

Megint évek óta tátongó biztonsági rést találtak a Linux-okon

1

Alig néhány héttel a legutolsó, több éven át a gépeket a hackerek számára kiszolgáltató veszélyes sebezhetőségről szóló után a napokban újabb, a Linux-okban azonosított biztonsági résről szóló hír futott be. Ezek szerint a nyílt forrású rendszereket évek óta gyengítette egy másik biztonsági rés is, ami szintén távolról tette lehetővé hackerek számára tetszőleges kódok bejuttatását az érintett gépekre.

_dummy_15:44

5G teszthálózat kiépítését kezdi meg a Magyar Telekom Zalaegerszegen

1

A zalaegerszegi tesztpálya jó alapot ad arra, hogy Magyarország váljon az 5G fejlesztések egyik európai központjává és akár régiós vezető szerepet játsszon az új hálózati technológia és a ráépülő smart megoldások tesztelésében. A Telekom ennek elősegítésére kísérleti 5G mobilkommunikációs hálózat kiépítését kezdi meg a Zalaegerszegen létesülő járműipari...

_dummy_11:03

Megszűnt a WPS Office for Linux támogatása

1

Az utóbbi években egyre népszerűbb irodai programcsomag, a Microsoft Office-ra kísértetiesen hasonló, de ingyenes változatban is elérhető program 2013-ban jelent meg Linux operációs rendszerre is, és folyamatosan érkeztek hozzá a frissítések,...

+1 MEGLEPETÉS IDÉZET
a citatum.hu-tól:
Copyright © 2018. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Ingyenesen letölthető remek programok!
Steam játékajánló
Online Stream