Itt a legnépszerűbb:
pcforum.hu10:34

Windows-ról Linux-ra vált a dél-koreai kormányzat

1

Egy évtizeddel a németországi és az oroszországi, valamint és fél évtizeddel a kínai hasonló projekt elbukását követően a közelmúltban a jelek szerint Dél-Korea is úgy döntött, hogy megpróbálkozik azzal, ami eddig senkinek nem jött be. Az ázsiai állam kormányzata is ugyanis bejelentette, hogy hivatali rendszereit Windows-ról és kereskedelmi megoldásokról Linux-ra és nyílt forrású szoftverekre fogja átállítani.

pcforum.hu20:28

Teljesen átalakul a Facebook - Google+-t fognak csinálni belőle

12
_dummy_07:41

Isten fizesse meg: Nem igazán volt biztosítása a Notre Dame-nak

3

A Biztosító Magazin megkereste a MABISZ illetékeseit azzal kapcsolatban, hogy vajon volt-e biztosítása a párizsi Notre Dame katedrálisnak, mivel a sajtóban egyre több spekulációt lehet hallani arról, hogy az épületnek lehet, hogy nincs biztosítása.

_dummy_07:39

FBAMSZ: Csaknem félmillió robogóra mulasztják el megkötni a kötelezőt

2

A szövetség arra hívja fel a figyelmet, hogy a kategóriától és lakhelytől függően 3-5 ezer forintos éves díj kifizetésével a robogótulajdonosok mind a közúti igazoltatás során kirótt mulasztási bírságnak, mind pedig a közúti baleset során okozott kár megtérítésének kockázatát ki tudják küszöbölni.

_dummy_07:38

Megéri-e vagy sem? Nyakunkon a milliós négyzetméterárak

2

Ismét egyre több új lakópark épül, a fővárosi átlagos négyzetmáterárak pedig lassan az egymillió forintot közelítik. Ezzel párhuzamosan persze a használt lakások ára is szépen emelkedik. Hogyan jussunk okosan lakáshoz ilyen piaci körülmények között?

_dummy_19:07

Sokba kerülhet Oroszországnak, ha lekapcsolják az internetről

4

Még februárban írtunk arról, hogy az orosz hatóságok és internetszolgáltatók arra készülnek, hogy egy terhelésteszt keretén belül az egész országot leválasszák a globális internetről. Az intézkedés célja, hogy kiderüljön, hogyan működne egy országon belüli hálózat, ha egy külföldi esetleges kibertámadás során Oroszországot elvágnák az internettől.

_dummy_20:29

Azért hajózta körbe a Földet egyedül, hogy szétszórhassa édesapja hamvait a Horn-foknál

4

A 66 esztendős Kopár István 263 nap, egy óra és 30 perc alatt kerülte meg a földet Puffin nevű, megerősített Tradewind 35-ös hajójával a jubileumi Golden Globe Race vitorlás versenyen. Szólóban. Interjú, amelyből kiderül az is, miért él az Egyesült Államokban, miért hajózik amerikai zászló alatt az, aki amúgy a Ratkó-korszak gyermekeként ízig-vérig magyar.

_dummy_17:56

Linus Torvalds dögvésznek tartja a Facebookot

7
pcforum.hu09:32

Újabb durva áresés fog jönni a DRAM modulok piacán

1

Miután az év első negyedévében 20%-kal már csökkent, az elkövetkező negyedévben újabb durva áreséssel lehet számolni a DRAM modulok piacán. A PC-s memóriák ára ugyanis az elkövetkező három hónapban újabb 15-20%-kot zuhanhat, amit a rá következő negyedévben még tovább csökkenés kísérhet.

_dummy_09:31

Hurrá, utazunk!

1

Ahány ember, annyiféle utazás. Mi közül válogathat? Utazni, új helyeket felfedezni szinte mindenki szeret. Számtalan olyan impulzus érheti egy-egy kiruccanás során, amelyre egész életében emlékezni fog.

_dummy_15:36

Kiszivárgott a Microsoft új böngészője

11
_dummy_15:14

Félmillió laptop fertőződhetett meg

1

A tajvani Asus által gyártott több ezer számítógépre jutott kártékony program a cég saját automatikus frissítőszolgáltatásán keresztül, fedezték fel a Kaspersky Lab kiberbiztonsági cég szakértői. A kutatók januárban azonosították, hogy az Asus Live Update Utility-t hackerek manipulálták, hogy a háttérben vírust juttathassanak az eszközökre.

pcforum.hu19:33

Újabb, félbilliós (!) gigabírságot kapott a Google az EU-tól

1

Az Európai Bizottság (EB) a mai napon jelentette be, hogy újabb brutális, közel fél billió (!) forintnak megfelelő büntetést rótt ki a Google-ra. A 1.49 milliárd eurós büntetés oka, hogy az EB megítélése szerint a keresőóriás visszaélésszerű gyakorlatot alkalmazott az online reklámtevékenységek során.

www.hwsw.hu11:23

Megszűnt az Externet

2

Március elején végleg megszűnt a 90-es évek egyik legsikeresebb alternatív távközlési cége, az Externet Zrt., mely 23 évnyi működés után mintegy 8000 ügyfelet hagyott hátra, ők a Comnica Kft-hez kerülnek.

_dummy_19:16

Világszerte baj van a Facebookkal, a Messengerrel és az Instagrammal

1

Magyar idő szerint délután 5 óra körül több ország felhasználói is jelezték a szolgáltatások kimaradását követő downdetector.com-on, hogy a Facebook, a Messenger és az Instagram sem működik megfelelően: hibát jelez a rendszer, ha posztokat lájkolnának, hozzászólnának valamihez, mi pedig azt tapasztaltuk, hogy nem tudunk cikkeket időzíteni, sem új posztokat közzétenni.

_dummy_14:48

Újabb 800 millió cím kallódott a neten

2

Az év egy közel 800 millió személyes adatot tartalmazó csomag felfedezésével indult. Alig két hónapra rá egy újabb, hasonló nagyságrendű incidens történt.

www.hwsw.hu11:07

Jövőre indulhat a második digitális átállás

7
_dummy_06:34

Drágaságom: Tízből hat lakásvásárlónak szüksége van lakáshitelre

1

Lesz kereslet a lakáshitelekre a következő egy évben, mert a lakásvásárlást tervezők többsége részben kölcsönből finanszírozná az új ingatlant – derül ki az ingatlan.com csoport pénzügyi üzletágához tartozó money.hu megrendelésére készült reprezentatív – hazai internetezők körében végzett – felmérésből.

_dummy_06:34

Az egész országra kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat

1

Szerdától az ország teljes területére kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat az illetékes hatóságok, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az emberek figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, az erdőtüzek 99 százalékát ugyanis emberi mulasztás okozza.

_dummy_19:49

Ideédesgettük a fecskéket, most megöljük őket

2

Magyarországon a mediterrán madármészárlásnál is barbárabb pusztítás zajlik, százával verik le a fészkeket a fiókák és sokszor a tojó halálát okozva ezzel. Pedig őseink még szívesen fogadták őket, a barátot, segítőt látták bennük és örömmel hallgatták fecsferikélésüket.

index.hu11:14

Maszkot tettek a Szabadság-szobor arcára

1

Greenpeace-aktivisták ma reggel egy 11 méteres „Tiszta Levegőt!”–feliratot függesztettek fel a budapesti Szabadság-szobor talapzatára és egy légszennyezettség-szűrő maszkot helyeztek fel a szobor arcára.

_dummy_17:20

Zseniális ötlet? Vagy mégsem?

9
_dummy_14:42

Listára ír és követni kezd a Facebook, ha megfenyegeted a céget

3

A közösségi oldal az appjait használja fel lokációkövetésre a rájuk potenciálisan veszélyesnek ítélt usereknél. A privát üzeneteket és a kommenteket is monitorozzák, egy egyszerű "fuck you, Zuckerberg" is elég ahhoz, hogy az ember a megfigyeltek listáján találja magát.

_dummy_09:28

Mi az a minibreak?

1

Amikor nincs idő vagy pénz egy hosszabb nyaralásra, akkor sincs gond.

pcforum.hu16:30

Engedett a Google az orosz cenzúrának - szűrni kezdte találatait az országban

1

[MTI] Megkezdte kiszűrni a keresési eredmények közül az orosz törvényekbe ütköző tartalmakat a Google - közölte a Vedomosztyi című orosz napilap az amerikai informatikai cég egyik alkalmazottjára hivatkozva. A lap egy másik informátora szerint a blokkolás nem automatikusan történik, a Google minden internetes oldal esetében külön mérlegeli a tilalom megalapozottságát.

_dummy_10:13

Mi az a getaway?

4

Érezte már úgy, hogy jó lenne eltölteni néhány napot mindentől és mindenkitől távol?

pcforum.hu19:31

Pénzérménél is kisebb méretű, ionmeghajtású drónt csináltak

2

Amerikai kutatók egy több szempontból is különleges drónt mutattak be a napokban. A Kaliforniai Egyetem munkatársai által létrehozott Ionocraft ugyanis elképesztően pici, ráadásul hagyományos társaitól alapvetően eltérő meghajtással emelkedik a levegőbe.

_dummy_10:55

Így előzheti meg a tűzeseteket

2

A téli időszakban jelentősen megszaporodik a tűzesetek száma. A balesetek azonban könnyen megelőzhetőek lennének, ha kicsivel több figyelmet szentelnénk a megelőzésre.

_dummy_10:01

Mi az a glamping?

3

Hogyan egyeztethető össze a glamour (ragyogás) és a kemping? Hát így!

_dummy_10:57

Mi az a staycation?

2

Legyen tél vagy nyár, új helyeket felfedezni mindig élvezet. De ki mondta, hogy ehhez feltétlenül utazni kell?

_dummy_11:02

Együtt drágul a casco és a kgfb

5
+1 MEGLEPETÉS IDÉZET
a citatum.hu-tól:
Copyright © 2018. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Ingyenesen letölthető remek programok!
Steam játékajánló
Online Stream