AppleBiztonságBulvárEgészségEseményFilmFotóGoogleHardverHírHumorInternetJátékKépKözéletKütyüLinuxMicrosoftMobilvilágMozgásSzoftverTudományTVVideóZene

Copyright © 2017. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Dancewave
Bill Gates 99-ben már tudta, hogy ez jön
Mennyire reális jelenleg az időutazás?
Jön az öt perc alatt tölthető villanyautók kora?
A magyar nyelv logikája külföldön is érdekes
Lélegzetelállító felvételek a Szaturnusz gyűrűiről (videó)
Feltalálták a -20 fokban is működő akkut
Így nézhet ki egy város 2050-ben
NASA: Minden eddiginél lenyűgözőbb bolygórendszer akadt horogra


pcforum.hu10:56
Amerikai kutatóknak az informatika és a biológia vívmányainak ötvözésével sikerült egy életformát a szó legszorosabb értelmében a saját képükre átformálniuk. A Harvardi Egyetem munkatársai ugyanis GIF formátumú képeket kódoltak egy baktérium DNS láncába, majd sikerült is azt onnan visszaolvasniuk.
itcafe.hu16:17
Könyvet is írt arról, hogy milyen fejlődést vár a technológiától. Sokan csak legyintettek akkoriban, illetve azt gondolták, úgysem élik meg.
pcforum.hu15:17
[Microsoft] Négy egyetemista diák projektje, a GlovEye képviseli hazánkat a Microsoft Imagine Cup innovációs versenyének nemzetközi döntőjén idén júliusban, Seattle-ben. A látássérülteknek az olvasás élményét visszaadó találmányból prototípus is készült, amit a diákcsapat hivatalosan is átadott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (VGYOSZ).
_dummy_10:41
Az ember által előidézett klímaváltozás hozzájárult a júniusban tapasztalt perzselő hőséghez Nyugat-Európában, ahol Portugáliában halálos erdőtüzek pusztítottak, és számos országban rekordokat döntő hőmérsékleteket jegyeztek fel - közölte...
_dummy_14:44
Több újságban is olvasható a hír,hogy Elon Musk A SpaceX vállalat és a Tesla tulajdonosa egymillió embert szeretne vinni a Marsra. Erre 50-100 évet jósol. Az elképzelés szerint az újrahasznosítható rakétákat és űrhajókat fejlesztenék arra a...
_dummy_14:43
www.origo.hu10:43
Az additív technológia ugyan nem újdonság, azonban a General Electric most már annyira széleskörűen tudja alkalmazni a fémporos ipari 3D-s nyomtatást, hogy az végső soron egész iparágakat állíthat a feje tetejére, és alaposan pánikba ejtheti a különböző piaci szereplőket.
www.origo.hu22:43
Sci-fi művész, eating designer, a Google tudományos főnöke, a CERN fizikusa, Észtország volt államfője – csak néhány előadó azok közül, akiknek a feladata volt inspirálni a fiatalokat az idei Brain Bar Budapesten. Európa legnagyobb jövőfesztiválját harmadszorra rendezték meg és idén is telt házas volt az esemény.
hvg.hu06:56
Az egyik kanadai cég olyan, mesterséges intelligencián alapuló megoldáson dolgozik, amellyel pillanatok alatt leutánozható bárki hangja. Kétségesek a következmények. Képzelje el, hogy egyszer csak azt hallja, hogy Donald Trump bejelenti az atomcsapást. Ijesztő forgatókönyv, különösen akkor, ha ehhez nem is kell, hogy ténylegesen az amerikai elnök beszéljen, ugyanis most már megdöbbentő pontossággal leutánozható,...
www.napi.hu18:10
Hogyan alakíthatja át az életünket a mesterséges intelligencia, mennyire képesek tanulni a robotok? – többek közt ezekről a kérdésekről is beszélt Greg Corrado, a Google mesterséges intelligenciáért felelős vezető kutatója Budapesten.
_dummy_11:12
Habár az egyház és a tudomány kapcsolata mindig is problémás volt, de úgy tűnik, hogy végül mégis csak győzött a józan ész, lévén a napokban munkába állt a világ első robotpapja, aki megnyugtató megjelenés helyett inkább ránk hozza a frászt, miközben még áldásokat is osztogat.
divany.hu13:58
Nem bolondultál meg, és nem is a hatodik érzéked túlfejlett. Mutatjuk, mit mond a tudomány.
_dummy_10:09
Egyre innovatívabb és különlegesebb megoldásokat talál az emberiség arra, hogy miként termeljen egyre hatékonyabban zöld energiát, így Liverpool partjainál nemrégiben forradalmi áttörést értek el a szélenergia tekintetében.
totalcar.hu12:46
Öt perc alatt 500 kilométer hatótáv - mondja a fejlesztőcég. Három éven belül ígérik a megváltást.
_dummy_08:55
globális mobilhálózat ötlete mintegy negyven évvel ezelőtt a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (IMO) által vetődött fel , hogy a hajók folyamatosan kapcsolatot tarthassanak vagy segítséget hívhassanak vészhelyzetben.
_dummy_19:29
_dummy_12:41
A belvárosi területeken még mindig jelentős probléma a parkolóhelyhiány, pedig a parkolóházakban sokszor vannak még szép számmal üres parkolóhelyek, az üzemeltetők, pedig tárt karokkal várják / várnák az autósokat - írta a SmartParking.hu
_dummy_12:17
A parkolóházak és mélygarázsok építése befektetői körökben az utóbbi időben nem tartozott kimondottan a slágertémák közé. Annak tükrében, hogy a négyzetméterre vetített hozam általában szerényebb, mint egy iroda vagy bevásárló központnál, ez még érthető is. Emellett egy felelőtlenül előkészített projekttel könnyen a TV-be is lehet kerülni. Lehet-e ez másképp? Hogyan lehet már kis változtatással is sikereket elérni?
_dummy_12:16
A parkolási és garázsipari cégeket sok szempontból lehet vizsgálni, most azonban egy biztosítási alkusz szemszögéből nézzük meg a dolgokat; Modesto Tamást, a Modesto Insurance Biztosítási Alkusz Kft. igazgatóját kérdeztük.
_dummy_12:13
Minden bizonnyal az elektromos autókhoz kifejlesztett vezeték nélküli töltő lehet az elkövetkező évek nagy durranása. Piaci pletykák szerint már az autógyárak is kínálnak olyan megoldást, ami lehetővé teszi, hogy ne kelljen kézzel a konnektorba dugni az autót: elég csak ráparkolni az elektromos töltőre és már indul is a töltés.
index.hu20:18
Különleges a nyelvünk? Hogy beszéltek az ősmagyarok, és hogy tanulnak a gépek magyarul? É. Kiss Katalin, a Bolyai-díj friss nyertese a nyelvtanórák unalmáról és a nyelvészet izgalmairól.
hirek.prim.hu15:19
www.piacesprofit.hu20:08
Angliában egy cég pénzért ígér tiszta égboltot az esküvőre, Amerikában egy másik vállalkozás farmereknek kínálja az esőcsinálást.
_dummy_14:38
A csikóhalaknál a papa hordja ki a kicsiket, és ő is szüli meg, de nem ám egy vagy két porontyot, hanem rögtön átlagban kétezret! Forrás: NTD Ha tettszett ne felejtsd el megosztani!
_dummy_08:04
sg.hu18:09
Újszerű megoldást találtak az Óbudai Egyetem mérnökei a látássérültek akadálymenetes közlekedésének biztosítására.
prohardver.hu18:03
Magyar mérnökök érzékelővel ellátott vakbotot fejlesztettek ki, amely egy speciális vezetőcsíkot követve hangjelzéssel vagy rezgéssel segíti a tájékozódást.
hvg.hu13:43
Az elmúlt 100 év nemesítéseinek köszönhetően nemcsak a kutyák külseje változott meg, de rengeteg genetikai betegség is előtérbe került. Van olyan kutya, amelyik átlagos súlya ma már 13 kilogrammal könnyebb, mint 1915-ben volt.
_dummy_15:56
_dummy_15:33
index.hu12:06
A mesterséges szigetet az úgynevezett Dogger-padon, Anglia keleti részétől 100 kilométerre építenék meg.
hvg.hu11:47
Okkal félhet az emberiség a klímaváltozás, a mesterséges intelligencia fejlődése és a fajok tömeges kihalása miatt – véli Stephen Hawking. A világ (egyik) legokosabb emberének tartott asztrofizikus szerint a hibát saját magunkban kereshetjük.
_dummy_16:39
ipon.hu11:17
Ráadásul egy új kísérlet tanúsága szerint nemcsak a vakok, de a látók is viszonylag könnyedén megtanulhatják a tér hangok általi érzékelését.
ipon.hu18:49
Egy amerikai kutatócsoport 216 petabájt/gramm adatsűrűséget valósított meg szintetizált DNS-szakaszok révén, és a kódolt fájlokat aztán le is tudták olvasni.
index.hu18:19
Felgyulladni sem fog, és gyorsan, sokszor tölthető. A lítiumion aksik feltalálója vezette a fejlesztést.
itcafe.hu12:04
Külső energiabefektetés nélkül az eddiginél jóval hatékonyabb hőleadást biztostó burkolatot készítettek műanyag fóliából.
www.tozsdeforum.hu11:41
A Kaspersky Lab a múlt héten bemutatta a Föld 2050 nevű, interaktív multimédiás projektjét, amely megjövendöli az elkövetkezendő 30 év társadalmi- és technológiai fejlődés előrejelzéseit.
_dummy_20:39
Áttúrtuk a kétszáz éve született költő életművét és összegyűjtöttük azokat a vers- és tanulmányrészleteket, amelyek ma is pontosan olyan érvényesek, mint amikor megszülettek.
divany.hu14:24
Vajon kézzel papírra, vagy laptopon érdemesebb jegyzetelni? Amerikai pszichológusok megnézték.
www.tozsdeforum.hu11:45
A méhek világszerte nagyobb veszélyben vannak, mint valaha.
www.origo.hu20:29
Hét kisebb, nagyjából Föld nagyságú bolygó kering egy csillagászati értelemben véve közelinek számító csillag körül, jelentették be kutatók a NASA szerdai sajtótájékoztatóján. Hasonló bolygórendszert idáig még nem sikerült találni. Ha a most felfedezettre emlékeztető rendszerek elterjedtnek számítanak, az azt jelentheti, hogy galaxisunk rogyásig van Föld-szerű bolygókkal.
_dummy_20:09
Szépség Kultúra iskolánkban évek óta sikeresen nyújtunk hallgatóinknak boltvezető képzést. Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy gyakorlatorientált képzésünk hallgatóink nagy részének garantálja, hogy akár 1 hónapon belül el tud helyezkedni a szakmában. Legyen szó akár szépségiparról akár bármilyen másik területről, boltvezető képzésünk során elsajátítanak minden olyan képességet amire szükségük lehet.
_dummy_17:18
_dummy_10:33
_dummy_07:02
_dummy_09:42
Magától kinyílik és becsukódik, valamint sokkal több energiát termel, mint a sima panelek.
_dummy_22:52
A pszichológusok, akik tanulmányozzák a testbeszédet, azt mondják, ahogy leülsz, az árulkodik a személyiségről. A lényeg az, hogy mi, hogy öntudatlanul úgy ülünk, amilyen a tudatalatti szándékunk, tulajdonságaink.
www.origo.hu18:49
Elon Musk szerint idővel az embereknek össze kell olvadniuk a gépekkel, különben feleslegessé válunk egy olyan világban, ahol a robotok már intelligensebbek lesznek nálunk.
_dummy_06:55
Figyelemzavar és stressz esetére ajánlunk pár remek hangot, ami segít a tanulásban.
www.origo.hu15:59
Egy molekuláról van szó, amelyet a cég fejlesztett ki – miben más ez a lehetséges gyógyszer, mint az eddigiek? Mitől lehet hatékonyabb? Azzal kezdem, hogy még a múlt század második felében a biológusok rájöttek arra, hogy minden egészséges sejtben van egy beépített önpusztító mechanizmus. Erre azért van szükség, mert amikor egy sejt osztódik, a pillanatnyi állapotát lemásolja.
www.hirado.hu21:11
hvg.hu09:57
Az agy súlyáról is árulkodik az ásításunk hossza – állítja egy új amerikai kutatás.
_dummy_08:33
_dummy_09:04
_dummy_03:26
index.hu16:52
Világhírű tudósokat mentorált, mégis alig ismerik manapság a nevét. Neki köszönhető, hogy a magyar matematikaoktatás világhírűnek számított.
hvg.hu16:22
_dummy_19:23
Fél évszázaddal első kiadásának megjelenése és egy évtizeddel utolsó bővítése után hamarosan ismét frissített változatban válhat elérhetővé Donald E. Knuth a programozók bibliájaként is emlegetett könyvsorozata, az "A számítógép-programozás művészete". A jelenleg 79 éves szerző most elérhetővé tette a frissített változat egy előzetes verzióját, ami jelentős mértékben bővíti az eddigi köteteket.
sg.hu11:42
_dummy_17:25
A rendszer egy intelligencia-teszten jobban teljesített, mint a felnőtt amerikaiak többsége.
hvg.hu06:44
Egy kutató állítja, a hajószerkezet már azelőtt súlyosan megsérült, hogy a Titanic egyáltalán elhagyta volna a kikötőt.
_dummy_16:05
Több mint 90 000 négyzetméter, ami 5000 embert szolgál ki. Ismerje meg a DEWA új székházát.
_dummy_15:28
A Magyarországon most mérhető -20, -25 fokos hideg sajnos nagyon is összecseng a klímaváltozás "forgatókönyvével". Már az évszázad közepére akár egymilliárd menekülttel számolhatunk.
_dummy_11:42
Egy tanulmány szerint a Föld belső, 1200 méter átmérőjű magjában szilícium is található – vassal és nikkellel ötvözve.
hvg.hu06:56
Igazán innovatív módon veszi fel a harcot Japán az ember miatt egyre csak sokasodó űrszemét ellen: egy halászhálókat készítő céggel csináltattak egy hosszú, mágneses zsinórt.
_dummy_06:15
Férfiak uralta világban alkottak maradandód akkor, amikor közel sem volt annyi lehetőségük a kitörésre. Ablaktörlő, golyóálló mellény, modern melltartó és még 5, ma már nélkülözhetetlen dolog.
index.hu09:34
Hogyan hat a zene az agyunkra? - Minden zenei stílus másként. De tényleg depressziósak leszünk a countrytól?
hvg.hu10:12
Egy amerikai fejlesztéssel a járókelők termelnék meg a szükséges energiát a közvilágítás működéséhez.
hvg.hu10:12
A tudományos kutatások egyik slágertémája a szerelem, a pszicholgósuok több okot is találtak már arra, miért lesz vonzó valaki. Íme 11 ok, amit bizonyítottak.
_dummy_07:27
Ahogy közeledik az ünnep - és vele együtt a várva várt szabadnapok -, egyre nehezebb rávenni magatokat a munkára és/vagy a tanulásra? Tartsatok szünetet - ehhez ajánlunk ma jobbnál jobb teszteket.
sg.hu19:35
A Cassini utolsó előtti küldetéséről is befutottak az első fotók, jön a gyűrűk megfigyelése. A Cassini űrszonda pályájának módosításáról, a soron következő feladat elindulásáról a hónap elején mi is beszámoltunk, nem sokkal ezt követően azonban már be is futottak az első felvételek, így ismét van miről hírt adni. Ezen fotókat a gyűrűk közeli megfigyelése követi, a szonda pályafutását pedig még egy utolsó feladat zárja majd le
sg.hu18:10
Az nVidia alapítója biztos abban, hogy a technológia komoly hatással lesz a társadalomra. Jen-Hsun Huang, a társaság első embere kijelentette, hogy a mesterséges intelligencia nagyobb hatást fog gyakorolni az életünkre, mint a számítógép, az internet és a mobiltelefon feltalálása együttesen.
www.bumm.sk16:56
Egy másodperc alatt tölthető a mobilban a szuperakku, és egy perc alatt pedig az elektromos autókat hozza száz százalékra. Ha csakugyan beválik az új anyag, elfelejthetjük a töltési problémákat – írta a Híradó.hu.
_dummy_19:22
„Értem”, „Rendben”, „Elfogadom”. Legtöbbször azonnal rányomunk ezekre a gombokra, ha egy weboldalon felugrik az a bizonyos „süti” vagy cookie tájékoztatás. Ezzel beleegyezünk, hogy a weboldal elhelyezze ezeket a sütiket a számítógépünkön. Mit is fogadunk el valójában? Mégis mit keres egy süti a weboldalon? Miért jó az nekünk, ha engedélyezzük? Legújabb infografikánkban ezekre a kérdésekre adunk válaszokat.