AppleBiztonságBulvárEgészségEseményFilmFotóGoogleHardverHírHumorInternetJátékKépKözéletKütyüLinuxMicrosoftMobilvilágMozgásSzoftverTudományTVVideóZene

Copyright © 2017. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Gearbest Consumer Electric Promotion promotion
21 éves hibát találtak a Windows-ban és a Linux-okban is
Hűsítő frissítések érkeztek a Microsofttól
Oroszok csinálták, vagy nem, a Petya támadását véresen komolyan kell venni
A Chrome böngészőt támadó kártevő vezeti a havi vírustoplistát
Windows 10-et használ? Akkor van egy jó hírünk


_dummy_11:24
100%-os biztonság nincs, de kis odafigyeléssel megnehezíthetjük a hackerek dolgát: jelszógenerátor, USB-kondom, hamis válasz a biztonsági kérdésekre, rendszeres frissítés – csak néhány, a jól bevált módszerek közül. Az elmúlt hónapokban globálisan hatalmas károkat okoztak az internetes zsaroló vírusok, de számos egyéb veszély is leselkedik a felhasználókra a...
_dummy_07:29
Továbbra is megfelelő táptalaj a vírusírók számára az Android, ugyanis egy megújult kártékony forráskód garázdálkodik a hálózaton, amely nagyon komoly károkat okozhat a felhasználóknak. A Trend Micro legújabb beszámolója szerint egy, még 2015-ös vírushoz hasonló, amelyet OmniRAT néven ismertünk, ütötte fel a fejét az Android operációs rendszerében, ami a GhostCtrl elnevezést kapta. A program, ha nevezhetjük...
pcforum.hu20:46
index.hu11:11
A zsarolóvírusok abszolút slágertémának számítanak az utóbbi pár évben a kiberbűnözésben, világszerte egyre többen esnek áldozatul, és egyre több típus bukkan fel, tavaly például még egy magyar fejlesztésű változatot is találtak. Az utóbbi pár hónapban viszont még ehhez képest is új szintre emelte a zsarolóvírus-parát két fél világon végigvonuló fertőzéshullám.
biztonsagportal.hu19:47
itcafe.hu18:22
A probléma jellegéből két következtetés adódik: a nyilvánosság szinte semmit sem tud, illetve a támadók itt is folyamatos előnyben vannak.
hvg.hu12:57
Új és veszélyes fejezetet nyitott a kiberhadviselésben a májusban támadó WannaCry zsarolóvírushoz csak látszatra hasonló, Petya programmal végrehajtott akció. A továbbfejlesztett változat célzottan választott ugyanis áldozatot, feladata a pusztítás volt.
_dummy_16:16
computerworld.hu21:12
pcforum.hu15:21
pcforum.hu10:36
Miközben a legtöbb felhasználó retteg attól, hogy az akár csak egy-két százezer forintos PC-je és az azokon lévő adatok véletlenül megsérülnek, vannak olyan személyek és cégek akik ezen ár többszörösét is hajlandóak kifizetni azért, hogy gépük szándékosan legyen képes maga és a rajta tárolt információk megsemmisítésére. Nekik szánja termékeit az ORWL, ami egy olyan, méregdrága masina-sorozatot dob piacra hamarosan, ami pontosan ezt teszi, ha megpróbálják feltörni.
computerworld.hu10:53
hvg.hu19:05
itcafe.hu17:08
Az adatvédelmi felügyelet szerint a Microsoft a figyelmeztetés után megtette azokat a lépéseket, melyek után már törvényesen működik az operációs rendszer.
prohardver.hu16:02
hvg.hu15:26
hvg.hu18:59
Kiberbiztonsági szakemberek szerint a váltságdíjat gyanúsan gagyi módszerrel akarták behajtani a Petya zsarolóvírus új variánsát terjesztő hackerek, ami egy rendkívül rossz előjelnek tekinthető. A cél ugyanis, úgy tűnik, nem a pénzbehajtás lesz, ahogy már a Petya sem igazán zsarolni akar. Hanem rombolni.
www.hwsw.hu20:58
www.hwsw.hu11:20
Visszatér az EMET, a Microsoft Enhanced Mitigation Experience Toolkit - Windows Defender Exploit Guard néven, nagyjából hasonló funkciókkal és stílusban. Az ingyenesen elérhető előddel szemben azonban valószínűleg ennek lesznek költségei.
computerworld.hu11:10
pcforum.hu11:04
A zsarolóvírusnak, amely az elmúlt két nap folyamán számos országban támadott meg szervereket, a Kaspersky Lab orosz számítógépes biztonsági cég az ExPetr nevet adta, mert arra a megállapításra jutott, hogy az többsornyi kódazonosság ellenére nem tartozik a Petya víruscsaládhoz.
pcforum.hu10:57
pcworld.hu19:34
ipon.hu16:38
A legújabb zsarolóvírus a jelek szerint profi szakemberek műve, ugyanis kifinomult, profi kódot használ, és nagyon hatékonyan terjed.
pcforum.hu16:31
_dummy_19:04
Romániában intézmények és vállalatok számítógépes hálózatait támadta meg az újabb, GoldenEye-nak nevezett zsarolóvírus - közölte kedden a Bitdefender vállalat.
_dummy_18:35
Orosz szerverekkel kezdte, most már világszerte fertőz a Petya néven ismert zsarolóvírus: a hackertámadással terjedő kártevő hazai idő szerint délután egykor a legnagyobb orosz olajvállalat, a Rosznyefty hálózatait és honlapjait blokkolta, bár az olajkitermelés állítólag nem állt le a támadás hatására.
hvg.hu18:21
Érintett Ukrajna kormánya, több bank és vállalat, valamint a kijevi repülőtér. A BBC szerint világméretű a támadás, többek között Nagy-Britanniából és Dániából is érkeztek hibajelzések. (Cikkünk folyamatosan frissül.)
_dummy_18:08
Vírusos hackertámadás ért kedden számos ukrajnai pénzintézetet, köztük a magyar OTP ottani leánybankját is A program először a fájlokat titkosítja, majd rendszer-összeomlást szimulálva újraindítja a gépet, és egy hamis, a Windows fájlrendszer ellenőrzőjéhez hasonló felület jelenik meg indításkor, amin úgy tűnik, hogy a partíció(ka)t ellenőrzi a Windows, de valójában a NTFS partíciókat titkosítja a vírus.
pcforum.hu16:06
Az ukrán kormányzat arra hívta fel lakosai és a teljes világ figyelmét, hogy egy újabb, a WannaCry-hoz hasonló vagy még annál is rosszabb vírusjárvány van kitörőben az országban, és kezd továbbterjedni a világ más régióira is. A Petya nevű kártevőnek köszönhetően már több régióban megszűnt az áramellátás, bankok zártak be, sőt, van alahol a metróforgalmat is le kellett állítani.
pcforum.hu09:33
A források a Shared Source Kit-ből származnak, amihez jogszerűen csak kevesek (elsősorban biztonsági szakembere, egyetemi kutatók és kormányzati szakemberek) férhetnek hozzá, nagyon szigorú feltételek mellett.
hvg.hu09:29
A Microsoft operációs rendszere eddig csak zárt körben terjesztett verzióinak most kiszivárgott forráskódja aranybánya lehet a kiberbűnözük számára. Nem (csak) a Microsoft járhat rosszul, hanem az átlagfelhasználók is.
pcforum.hu09:55
pcforum.hu10:36
computerworld.hu16:06
pcworld.hu10:26
pcworld.hu11:13
Amerikában és más országokban is szabotálhatják az áramellátást a Crash Override nevű kártevővel.
itcafe.hu16:52
Bár eddig hivatalosan még sehol sem hangzott el, a politikusok és a szakemberek is biztosra veszik, hogy a malware-t orosz állami megbízásra fejlesztik.
_dummy_16:46
www.hirado.hu12:37
pcforum.hu11:27
_dummy_16:23
Összefoglaló Debrecen elmúlt egy nap rendőrségi eseményeiből.
_dummy_10:57
A támadóknak egyelőre könnyű dolguk van, mert sokan saját szemüknek sem hisznek. Azt meg eleve kevesen látják, honnan jöhet a pofon.
inforadio.hu10:40
www.hirado.hu11:20
_dummy_20:58
_dummy_12:37
pcworld.hu11:37
A kifinomult Fireball kártevő egy kínai cégtől származik, és óriási károkat okozhat a világ minden részén.
_dummy_11:19
Hogy mennyire nem vagyunk biztonságban a digitális világban, azt mi sem bizonyítja jobban más, mint a Checkpoint biztonsági cég legújabb jelentése, akik ráakadtak egy olyan vírusra, amely éveken át probléma nélkül szedte áldozatait Androidon. A biztonsági szakértők által csak Judy néven emlegetett kártevőről ugyanis kiderült, hogy legalább 50 olyan alkalmazásban volt...
_dummy_10:01
Egy, az interneten terjedő adathalász (phishing) levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes internetbelépéshez szükséges adatokat kicsalni ügyfeleinktől.
pcworld.hu21:09
Az üzenetek alapos elemzése után szinte biztosnak tűnik, hogy Kínából ered a zsarolóvírus.
biztonsagportal.hu19:48
pcforum.hu11:19
Egy biztonsági szakértő azt állítja, hogy sikerült egy olyan gyengeségre lelnie a Chrome-ban, ami lehetővé teheti weboldalak számára előbbi használóinak titokban történő lefigyelését és lehallgatását. Szerinte ugyanis egy rosszindulatú weboldal elérheti, hogy a Google böngészője ne tegye nyilvánvalóvá a webező számára, hogy a gép kamerája vagy mikrofonja segítségével megfigyeli őt.
pcforum.hu11:04
Biztonsági szakértők arra figyelmeztetnek, hogy hamarosan a Linux-szal működő szervereket, illetve asztali gépeket is elkezdheti fertőzni egy olyan, féregprogram módjára terjedő zsarolóvírus, mint amilyen a hónap közepén felbukkant WannaCry is volt.
index.hu11:00
hvg.hu10:57
_dummy_16:38
Nem nyújt már abszolút védelmet a bűnözőkkel szemben az internetes bankolás során a tranzakció igazolására szolgáló sms-üzenet küldése abban az esetben, ha előzőleg az ügyfelek legalább egy súlyos biztonsági hibát...
pcworld.hu19:34
Többek között a VLC és a Kodi felhasználói is veszélyben vannak.
_dummy_10:10
A filmeket mindenki szereti, ezen felül szinte mindenki rendszeresen le is tölt magának néhányat kedvencei közül, amelyekhez előszeretettel vadászik feliratot, ami egy teljesen hétköznapi folyamat, azonban egy kiberbiztonsági cég szerint nem ártana jobban odafigyelni rá.
_dummy_13:45
_dummy_10:47
index.hu15:48
pcworld.hu15:16
pcforum.hu15:14
A WannaCry után a héten a felhasználóknak és cégeknek egy újabb, minden Windows-t érintő fenyegetés létével kell szembesülniük. A WikiLeaks által frissen lehozott információk szerint ugyanis a CIA már évek óta rendelkezik egy olyan kémprogrammal, aminek segítségével gyakorlatilag bármelyik, a szóban forgó rendszerrel működő gépen folyó tevékenységeket és kommunikációt le tud figyelni.
pcforum.hu15:11
Nagyon rosszul jártak a WannaCry-járvánnyal azok a felhasználók, illetve vállalatok, akik az elmúlt évek során nem váltottak a Windows valamelyik újabb kiadására, hanem maradtak a rendszer 7-es verziójának használatánál - derül ki a Kaspersky egy új statisztikájából. A cég adatai szerint ugyanis a zsarolóvírus áldozataivá vált gépek szinte mindegyike a szóban forgó rendszerrel működött, miközben a Windows többi kiadásán csak elhanyagolható számú fertőzést regisztráltak.
androbit.net15:06
Azt már eddig is tudtuk, hogy a Windows Defender a biztonsági szoftverek piacán az utolsók között kullog megbízhatóság és hatékonyság szempontjából, most viszont egy látványos gyakorlati példa is született arra, miért éri meg hanyagolni és helyette egy normális megoldásba fektetni.
_dummy_15:38
pcworld.hu10:06
pcforum.hu18:30
_dummy_15:34
Hírszerzési tisztviselők és a biztonsági szakértők szerint Phenjan állhat az egész világon végig söprő számítógépes zsarolóvírus mögött.
_dummy_15:22
www.hirado.hu15:15
www.hwsw.hu15:54
_dummy_11:29
pcworld.hu11:24