Itt a legnépszerűbb:
ipon.hu12:08

Mióta van élet a Földön?

2

A Kanada északkeleti részén található Torngat-hegység tele van élettel: szikláin rénszarvasok legelészik a zuzmókat, a partokon jegesmedvék vadásznak, a tengert pedig bálnák járják. A terület ezen felül az élet hajnalát és a Föld történetét kutató szakértőknek is kedvelt célpontja, mivel a régióban találhatók meg a földkéreg legősibb keletkezésű darabjai. Az itteni sziklák egy része ugyanis majdnem 4 milliárd évvel ezelőtt keletkezett, amikor a Föld még nagyon fiatal volt.

_dummy_09:55

Az emberi butaság nem ismer határokat: pénzt gyűjtenek a Föld laposságának bizonyítására!

2

Bár hiába láthattuk már Földünket a világűrből, és hiába győződhettünk meg róla több ízben is, vannak emberek, akik nem hisznek a tudománynak, és a saját idiotizmusukról szóló bizonyítvány kiállítása mellett hajtják a saját őrültségüket, miszerint a Föld lapos. Erről állított ki korábban egy igencsak jelentős diplomát Bobby Ray Simmons Jr. is, egy állítólag ismert amerikai rapper - mi még soha nem...

_dummy_07:09

Jöhetnek a Terminátorok: itt a szintetikus izom, amivel emberszerű robotok készíthetők

5
_dummy_15:48

Így tanulhattok angolul, németül, franciául teljesen ingyen

10
sg.hu19:05

Viszonylag fiatalok lehetnek a Szaturnusz gyűrűi

1

Viszonylag fiatalok, mindössze talán 100 millió évesek lehetnek a Szaturnusz gyűrűi - közölték előzetes eredményeiket a kutatók a nagy fináléjára készülő Cassini űrszonda adatainak elemzése alapján.

pcforum.hu10:56

Nem semmi: Animált GIF-et kódoltak egy baktérium DNS-ébe

2

Amerikai kutatóknak az informatika és a biológia vívmányainak ötvözésével sikerült egy életformát a szó legszorosabb értelmében a saját képükre átformálniuk. A Harvardi Egyetem munkatársai ugyanis GIF formátumú képeket kódoltak egy baktérium DNS láncába, majd sikerült is azt onnan visszaolvasniuk.

pcforum.hu15:17

Vakokat segítő magyar okoskesztyű jutott a Microsoft versenyének döntőjébe

1

[Microsoft] Négy egyetemista diák projektje, a GlovEye képviseli hazánkat a Microsoft Imagine Cup innovációs versenyének nemzetközi döntőjén idén júliusban, Seattle-ben. A látássérülteknek az olvasás élményét visszaadó találmányból prototípus is készült, amit a diákcsapat hivatalosan is átadott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (VGYOSZ).

_dummy_15:14

Magyar egyetemisták találmányával olvashatnak a látássérültek

1

Négy egyetemista diák projektje, a GlovEye képviseli hazánkat a Microsoft Imagine Cup innovációs versenyének nemzetközi döntőjén. A látássérülteknek az olvasás élményét visszaadó találmányból prototípus is készült, amit a diákcsapat szerdán hivatalosan is átadott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének.

_dummy_10:41

A klímaváltozás szerepet játszott Európa forró júniusában

1

Az ember által előidézett klímaváltozás hozzájárult a júniusban tapasztalt perzselő hőséghez Nyugat-Európában, ahol Portugáliában halálos erdőtüzek pusztítottak, és számos országban rekordokat döntő hőmérsékleteket jegyeztek fel - közölte...

_dummy_14:44

Elon Musk a Marsra vinne embereket

2

Több újságban is olvasható a hír,hogy Elon Musk A SpaceX vállalat és a Tesla tulajdonosa egymillió embert szeretne vinni a Marsra. Erre 50-100 évet jósol. Az elképzelés szerint az újrahasznosítható rakétákat és űrhajókat fejlesztenék arra a...

_dummy_14:43

Van már eperszedő robot ,nézd meg működés közben !

12
www.origo.hu10:43

Teljesen átalakítja az ipart a különleges nyomtatás

1

Az additív technológia ugyan nem újdonság, azonban a General Electric most már annyira széleskörűen tudja alkalmazni a fémporos ipari 3D-s nyomtatást, hogy az végső soron egész iparágakat állíthat a feje tetejére, és alaposan pánikba ejtheti a különböző piaci szereplőket.

www.origo.hu22:43

Kiderült, mi lesz velünk a jövőben

1

Sci-fi művész, eating designer, a Google tudományos főnöke, a CERN fizikusa, Észtország volt államfője – csak néhány előadó azok közül, akiknek a feladata volt inspirálni a fiatalokat az idei Brain Bar Budapesten. Európa legnagyobb jövőfesztiválját harmadszorra rendezték meg és idén is telt házas volt az esemény.

hvg.hu06:56

Már készül a program, amellyel hamarosan az ön hangját is ellophatják

2

Az egyik kanadai cég olyan, mesterséges intelligencián alapuló megoldáson dolgozik, amellyel pillanatok alatt leutánozható bárki hangja. Kétségesek a következmények. Képzelje el, hogy egyszer csak azt hallja, hogy Donald Trump bejelenti az atomcsapást. Ijesztő forgatókönyv, különösen akkor, ha ehhez nem is kell, hogy ténylegesen az amerikai elnök beszéljen, ugyanis most már megdöbbentő pontossággal leutánozható,...

+1 MEGLEPETÉS IDÉZET
a citatum.hu-tól:
Copyright © 2018. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Ingyenesen letölthető remek programok!
Steam játékajánló
Online Stream