Hogyan telik egy kozmetikus napja

 2016-07-10 11:04:06 -  2 -  Egészség -  TiborB

A kozmetikusok gondoskodnak arról, hogy ügyfeleik jól érezzék magukat a különféle kozmetikai kezelések után. Mivel az egyik legfontosabb feladatuk az ügyfelek bizalmának erősítése, így napról napra szükséges az új tudományok ismerete. Az ügyfelek megjelenésük fokozása érdekében nagyon sokszor sminkelésre érkeznek, fő feladata azonban, hogy a megjelenés fokozása érdekében kozmetikumok segítségével és gyakorlati alkalmazásával a lehető legprofibb szolgáltatást nyújtsák az ügyfeleknek. Színelmélet, arcformák, fiziológia, bőr ismerete mind-mind fontos tudás, amellyel jó, ha rendelkezik egy szakember.

Nagyon fontos, hogy mindig olyan javaslatokat tegyen az ügyfélnek, amely megnyugtatóan hat rá, kiemelten az arckezelések tekintetében. Nagyon sok szakember ad el kozmetikai termékeket az ügyfeleknek, de ezekről mindig tudnia kell, hogy milyen problémára nyújtanak megoldást. A kozmetikus felelős azért is, hogy a munkahelye, magának az üzlethelyiségnek a környezete makulátlan tisztaságú legyen. Jellemzően állva végzi munkáját, ezért nagyon fontos az egészségmegőrzés is, hogy feladatait gond nélkül elvégezze.

A profik minden reggel áttekintik a naptárukat és átgondolják, hogy az adott napon érkező ügyfeleknek milyen szolgáltatást fognak nyújtani. A szervezett munka lényege, hogy mire az ügyfél betoppan az ajtón, már minden elő legyen készítve a kezeléshez. Miután az ügyfél megérkezik, a kozmetikussal megbeszélik, hogy milyen kezelést szeretne, ha döntésre jutottak, csak azután kezdődhet meg a lényegi arckezelés, kúra. Sminkelés esetén a kozmetikus feladata hogy a sminkpalettából színárnyalatokat javasoljon az ügyfélnek. Amennyiben ez az ügyfélnek is szimpatikus, úgy a sminkelés elkezdésének már semmi sem szab gátat.

Egy kozmetikus életében soha nincsen két egyforma kezelés. Minden ügyfél más és más bőrtípussal és bőrproblémával érkezik meg a szalonba. Minden kezelés teljesen testreszabott, ezért nagyon fontos az odafigyelés. Elég egy rossz mozdulat és máris megtörténhet a baj. Legtöbbször az ügyfelekkel való beszélgetés is része a kezelésnek. Az ott kapott információk alapján még könnyebben is végzi a munkáját. Sok esetben kiderül, hogy az ügyfél rengeteg fűszeres ételt eszik, ez pedig számtalan bőrproblémához vezethet. Ilyenkor egy kiváló szakember akár egy speciális kúrát is javasolhat az ügyfélnek.

Ha úgy érzi, hogy kedvet kapott ehhez a szakmához, akkor látogasson el egy kozmetikus tanfolyamokat is kínáló weboldalra és nézze meg részletesen, hogy milyen feltételekkel kezdhető meg a tanfolyam, illetve mennyi ideig tart. Nagyon fontos, hogy csak akkor vágjon bele a tanulásba, ha tényleg kedvet érez a szakma iránt. A kozmetikus szakma egy életen át tartó tanulást is jelent, hiszen a legtöbb esetben akár fél évente is érdemes továbbképzéseken részt venni. Ezek azért jók, mert itt meg lehet tudni a legújabb trendeket, a legújabb termékekkel is meg lehet ismerkedni. Érdemes később versenyeken is részt venni, amelyen oklevelet is kap, hiszen a szalonba kitett oklevelek az ügyfelekben bizalmat ébresztenek.

Itt a legnépszerűbb:

Nyilvánvaló, hogy a köztéri WC-k nagyon undorítóak. Bizonyára mindenki ismeri a helyzetet, amikor kinyitjuk az ajtót és az ezt követő látvány undort vált ki bennünk. A megoldás ilyenkor egyszerűnek látszik: egy kis WC-papír az ülőkére, amely gátat képez a bőrünk és a baktériumok között.

_dummy_13:39

10 érv az ölelés mellett

1

Amikor egy számunkra fontos emberrel találkozunk, valami különleges dolog történik velünk, vagy éppen szomorúak vagyunk, általában megöleljük egymást. De gondolkozott már azon, hogy mi történik velünk, amikor ölelkezünk? Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb fiziológiai…

_dummy_07:10

8 dezodorhasználati szokás, amit valószínűleg te is gyakorolsz!

8
_dummy_16:14

Előny a hátrányban

1

Sok önfejlesztő könyv és guru, helyezi a hangsúlyt arra, hogy megtaláljuk az előnyeinket és ezeket aknázzuk ki. Teljesen egyetértek velük, ez nagyon fontos! Erre kell alapozni mindent, viszont az is nagyon jó, ha ismerjük miben vagyunk rosszak. Mi az amit kerülni kell, kiszervezni, másra bízni,…

_dummy_07:36

Soha többé ne tegyél WC-papírt az ülőkére a nyilvános illemhelyeken!

85
_dummy_09:38

Nem csak drágábbak a prémium póthajak, miért érdemes ezeket választani?

1

Itt a helye és ideje rendbe tenni a dolgokat póthaj ügyben. Egyre több kereskedés egyre vonzóbb áron kínálja természetes póthajait, de valóban olyan olcsó az a haj? Miért is drágább a prémium minőségű európai póthaj? Hol lehet hozzájutni egy akár évekig is hordható póthajhoz? Megbízható kereskedőt keres?

_dummy_08:35

Tudtad, hogy ha beszélsz a testedhez meggyógyíthatod magad?

28
_dummy_13:14

EZÉRT KELL KIMOSNI AZ ÚJ RUHÁKAT!

6
_dummy_08:32

Ezzel a hatékony módszerrel könnyedén méregtelenítheted a szervezeted!

16
_dummy_08:37

Így készítsünk otthon ropogós csokoládé fagyi öntetet!

1

A nyár slágere a fagylalt, számtalan változatban kapható, de, ha egy kicsit is igényesek vagyunk, akkor nem dőlünk be mindenféle bolti keveréknek. Jobb, ha inkább nem is tudunk róla, hogy milyen adalékanyagokat tartalmaz a legtöbb fagylalt.

_dummy_08:40

11 tipp, amivel 5 kilót fogyhatsz

2

Sajnos bármennyire is szeretnénk, nem létezik mindenki számára egyformán hatékony, univerzális módszer a fogyáshoz. Mindannyian különbözőek vagyunk, más a kedvenc ételünk, más a testünk kémiája; csak egyféleképpen lehetünk sikeres diétázók...

_dummy_11:05

Tömjén és mirha a legősibb natúrkozmetikumok – ókori szépségreceptekkel | Szamártej

1

A tömjén és a mirha neve hallatán az utolsók között jut eszünkbe a szépségápolás, pedig már több, mint 5000 éve részesei a szépülni vágyók fegyvertárának. Az ókor legnagyobb szépségcelebje, Kleopátra is használta őket és királyok harcoltak a forgalmazásuk jogaiért. De vajon milyen tulajdonságaik teszik érdekessé őket a natúrkozmetikai ipar számára?

_dummy_07:36

6 tipp, hogy jól használd a klímát!

2

A nyári hőséget gyakran csak klímával tudjuk elviselni a lakásban, a munkahelyükön vagy az autóban. Valóban kellemes egy hűs lakásban álomra hajtani a fejünket, vagy izzadás nélkül végigdolgozni a munkanapot, nem beszélve a dugóban araszolásról. Azonban amennyire hasznos, annyira ártalmas is lehet a használata.

_dummy_15:06

Natúrkozmetikumok (nemcsak) sivatagi körülményekre, luxus kivitelben | Szamártej

1

Ahhoz, hogy sivatagi körülmények közé kerüljünk nyáron, nem kell feltétlenül az arab térségbe utaznunk, hiszen a szálló por és a meleg a tengerpartokon és a fesztiválokon is megtalálható. A natúrkozmetikumok piacán jól ismert Shahnaz Husain, a minap mutatta be speciálisan sivatagi körülményekre fejlesztett készítményeit és ennek kapcsán jó tanácsokkal is szolgált a kellemetlen hatások kivédésére.

_dummy_12:47

Nem is gondolná, mit ken magára, amikor natúrkozmetikumot használ | Szamártej

2

A kozmetikai reklámok – és ez alól a natúrkozmetikumok sem kivételek – mindig csodálatos, idealizált növényeket mutatnak be. A fejünkben is ez a kép él az összetevőkről, pedig az igazság néha eléggé mást mutat. A Szamártej összegyűjtött néhány tipikus komponenst, így ön is megtudhatja, hogy mit is ken igazából magára.

_dummy_07:36

Tíz dolog, ami segít a másnaposság ellen, és öt, ami nem

6
+1 MEGLEPETÉS IDÉZET
a citatum.hu-tól:
Copyright © 2018. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Ingyenesen letölthető remek programok!
Steam játékajánló
Online Stream