ILIFE X5 robotporszívó teszt - szívás vagy okosság?

 2017-04-25 12:50:26 -  2 -  Kütyü -  zzEPG

Amíg filmet nézel, játszol, vagy akár a munkában vagy, van egy kis kütyüd, ami kitakarítja a lakást - jól hangzik, igaz? Ha szeretnéd megtenni az első lépést egy okos otthon irányába, akkor érdemes egy robot-porszívóval kezdened a fejlesztést: nemcsak azért, mert kell egy robot a házba, hanem így megtapasztalhatod azt is, hogy nem minden annyira szép, mint a reklámokban.

Tele minden jóval

Az ILIFE X5 meglepően sok tartozékkal érkezik - a doboz kinyitása olyan érzés, mintha egy modellvasút készletet bontanál ki: pótkefék, távirányító, virtuális fal, elemek, csere porzsák, szűrők, dokkoló és persze a kütyü. A tartalomra nem lehet panasz, elég egyértelmű mi mire való, az első üzembe helyezés nem tart tovább pár percnél - ha átugrod a kézikönyvet, amit viszont nem érdemes...

Beszéljünk egymással

Bár se funkcióból, se gombból, se kijelzőből nincsen sok, mégis ha szeretnénk a robotunktól valamit kérni, akkor nem biztos, hogy magunktól rájövünk, hogy hogyan is tudassuk ezt vele. A kijelző a digitális ébresztőórákhoz hasonló (88:88), tehát elég korlátozottan tudja elmondani, hogy épp mire készül, vagy mit csinál az eszköz, ezért párszor puskázni kell a kézikönyvből.

Gombot a robothoz

Hasonló a helyzet a gombokkal: az illúzió - hogy kevés gomb = egyszerű kezelés - hamar szertefoszlik, ha pár oldalt már kiolvastunk a kézikönyvből: a többszöri megnyomások, alapértelmezések, válaszcsipogások egy kevés megszokást igényelnek. Elsőre nem fog menni, de megéri összebarátkozni a kezelőfelülettel, mert kár lenne kihagyni az időzítés, az irányított takarítás, a turbó üzemmód előnyeit. Majd ha már beszéljük a gép nyelvét, akkor...

Dőljünk hátra: indul a takarítás

Az első meglepetés az eszköz hangja lesz. Bármit is reklámoznak, ne felejtsük el, hogy ez egy porszívó: szív, seper, gurul, néha ütközik. Természetesen nem a nagyobbik testvér hangjával működik, de a vele egy helyiségben való meditálás nem fog menni, bármennyire is visszafogott az ereje. Ha pedig a szomszédos helyiségben bóklászik, akkor úgysem bírjuk ki, hogy ne figyeljünk rá: nekiment-e valaminek, beleakadt-e valamibe, ki tudja-e kerülni az a kristályvázát tartó asztallábakat (ki tudja). De hogyan találja meg a piszkot?

Céltalanul, de célba ér

Ne várd a csodát, továbbra sincsen mesterséges intelligencia beleépítve egy nagyobb csokitorta méretű eszközbe: a nagy számok törvénye alapján rengeteget mozog, és emiatt valószínűleg elér mindenhova - gyakorlatilag összefoglalva ez a bejárásának algoritmusa. Közben át tud váltani falkövető módba - ilyenkor széleket sarkokat takarít ki: ez átlagos alaprajzoknál beválik, egy egybenyitott, vagy egyedi kialakítású lakásnál vagy a távirányítóval, vagy a mellékelt virtuális fallal kell néha visszaterelni, mielőtt elindulna világot látni. Kifejezetten látványos, ahogy falakhoz érve belassul, és úgy megy tovább, mintha egy bomba hatástalanítására készülne. Néhány más készülék ezt megoldja az egyszerűbb "ha ütköztem, akkor ez biztos fal" feltétellel.

Automatikus tisztaság

Amit mindenképpen érdemes kipróbálni: egy rendes porszívózás után útnak ereszteni. Miután végzett, a porzsák kinyitása kellemes meglepetés lesz: igen, még bőven tudott mit összeszedni. Viszont mivel sem a porzsák mérete, sem a teljesítménye nem elegendő hozzá, ezért a havi nagytakarítást ne bízzuk rá: érdemesebb inkább gyakrabban elengedni (akár időzítve) kisebb turnékra. Így nagyjából és megbízhatóan tisztán tartja a lakást.

Összegezve

Nem, nem kapsz ajándék bejárónőt ennyi pénzért. Igen, beleakadhat kábelbe, eltévedhet, kihagyhat helyeket, és nem néma. Viszont ha reálisan megnézed a tudását, akkor ez egy kellemes kis takarító barátja lehet a háztartásodnak, ami nem megcsinálja valaki helyett a munkát, hanem segít neki benne. Nem zseni-, csak okoskütyü, és talán pont ezért szerethető. A készülék most ide kattintva akciósan megrendelhető a GearBest oldaláról. Ha rendelsz, ne felejts el kupont használni, úgy még olcsóbb: GearBest Kuponok

Itt a legnépszerűbb:

Megjelent Magyarországon a Q3 okosóra, ami egész mutatós lett, sok hasznos funkcióval bír, ráadásul az ára is nagyon kedvező.

_dummy_13:33

37%-kal kevesebb energia kell a fűtéshez, ha ezt az eszközt használod

20
_dummy_07:15

Fitbit Blaze teszt - a mindent tudó társ

5
_dummy_20:25

Okos eszközök 30.000 Ft alatt, amikre azonnal vágyni fogsz! - otthonautomatika

15
_dummy_10:32

Visszatért a Tamagotchi!

3

A kilencvenes évek egyik legnagyobb gyerekjátékos őrülete túlzás nélkül a Tamagotchi volt, amiből hazánk sem maradt ki, így rengetegen nevelgettek kis virtuális lényeket, és elhalálozásuk esetén - merthogy erre is képesek voltak - komplett temetőkben helyezték őket végső nyugalomra.

_dummy_21:37

Íme a rejtélyes új Facebook gomb, funkciója - zizz.hu

3

A közösségi oldal néhány hete jelentette be, hogy elindítja az Explore nevű funkcióját, amit úgy úgy működik, mint az Instagram Discover-je, vagyis az eddigi kattintásaid, ismerőseid, lájkolt oldalak alapján ajánl neked különböző tartalmakat, amik érdekelhetnek.

_dummy_11:27

Samsung Galaxy Tab S3 teszt – megérte rá várni?

5
_dummy_10:07

Életet mentett az okos karkötő

7
_dummy_13:35

Fitbit Alta aktivitásmérő teszt

1

Egy már régebben megjelent Fitbit modellt volt lehetőségem tesztelni, a Fitbit Alta aktivitásmérőt. Elterveztem, hogy tesztelek még egy pár Fitbit terméket, így később a Charge 2-ről és a Blaze-ről is lesz olvasmány.

_dummy_13:55

ZeTime – hibrid okosóra 30 napos üzemidővel

30
_dummy_08:30

Lynwo M4 okoskarkötő teszt

61
_dummy_09:47

Megjelent a Q3 okosóra

75
_dummy_07:11

Itt a Xiaomi legújabb okos edzőcipője

3

A Xiaomi-nak túlzás nélkül hónapok alatt sikerült betörnie kvázi a semmiből a legnagyobb globális tech gyártók körébe, és bár a legtöbben okostelefonjaikról ismerik a kínai céget, azonban termékeikkel számtalan más területen is találkozhatunk.

_dummy_09:49

Huawei Honor AM13 fülhallgató teszt

29
_dummy_08:11

Hamarosan már gyűrűvel is fizethetünk a kasszánál

1

Elképesztő jövőképet festett le előttünk a Mashable magazin, akik úgy értesültek, hogy Nagy-Britanniában már most rendelhetők az első olyan gyűrűk, amelyek bár elsőre egy szimpla ékszernek tűnnek, holott valójában egy bankkártya tudásával bírnak.

_dummy_12:15

Ezt tudja a világ legmodernebb ágya 11 millióért

4

A HiCan egy modern technológiai baldachin, egy privát búvóhely, ahol egy újfajta életkoncepciót és kényelmet élhetsz át. Teljesen átlépi a hagyományos kereteket és határokat. Tökéletes találkozása a technológiának és a designnak, hogy megtapasztalhasd milyen igazán élni.  Azon különleges emberek…

_dummy_11:53

BeatsX teszt – jobb az AirPods-nál!

3

Az Apple AirPods igen gyakori beszédtéma a vezeték nélküli fülhallgatókat tekintve. A külsőről nem is beszélnék, inkább a benne lévő technológiáról. Az Apple megoldotta a W1 chip segítségével, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen lehessen párosítani természetesen Apple készülékkel.

logout.hu06:59

iPod Classic 7 2017-ben

2

Óriási tárhely, jó üzemidő, egyszerű kezelhetőség és még néhány unaloműző is helyett kapott benne.

+1 MEGLEPETÉS IDÉZET
a citatum.hu-tól:
Copyright © 2018. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Ingyenesen letölthető remek programok!
Steam játékajánló
Online Stream