Ingyenes vírusirtót ad ki a Kaspersky

A világ egyik legismertebb kiberbiztonsági cége, az orosz központú Kaspersky Lab bejelentette, hogy világszerte kiadják a vírusirtó szoftverük ingyenes változatát – írja a Reuters. Az ingyenes verzióból hiányozni fog néhány funkció, de a más ingyenes antivírusprogramokban megszokott alapvető védelmet biztosítani fogja, és reklámok se kerülnek bele. A cég szerint azért, mert nem közvetlen bevételt remélnek...

KATTINTS IDE A FOLYTATÁSHOZ
Itt a legnépszerűbb:

A Windows 10 továbbfejlesztett védelmi programja az ismeretlen vírusokkal is gyorsan elbázik. A Microsoft most elmagyarázta, hogyan csinálja.

pcforum.hu10:48

65 milliót is kaphat az, aki hibát talál a Windows-ban

5
_dummy_11:24

12 tipp, hogyan védekezhetünk a zsarolóvírusok ellen

5
_dummy_07:29

A GhostCtrl nevű vírus mindent ellophat a telefonunkról

2

Továbbra is megfelelő táptalaj a vírusírók számára az Android, ugyanis egy megújult kártékony forráskód garázdálkodik a hálózaton, amely nagyon komoly károkat okozhat a felhasználóknak. A Trend Micro legújabb beszámolója szerint egy, még 2015-ös vírushoz hasonló, amelyet OmniRAT néven ismertünk, ütötte fel a fejét az Android operációs rendszerében, ami a GhostCtrl elnevezést kapta. A program, ha nevezhetjük...

pcforum.hu20:46

21 éves hibát találtak a Windows-ban és a Linux-okban is

5
index.hu11:11

Így védekezzen a zsarolóvírusok ellen!

7
_dummy_16:16

Hoppá: csak zsarolóvírusnak álcázza magát a Petya, de valójában mindent elpusztít!

16
pcforum.hu15:21

A Chrome böngészőt támadó kártevő vezeti a havi vírustoplistát

6
pcforum.hu10:36

Megsemmisíti magát a félmilliós PC ha megpróbálják feltörni

2

Miközben a legtöbb felhasználó retteg attól, hogy az akár csak egy-két százezer forintos PC-je és az azokon lévő adatok véletlenül megsérülnek, vannak olyan személyek és cégek akik ezen ár többszörösét is hajlandóak kifizetni azért, hogy gépük szándékosan legyen képes maga és a rajta tárolt információk megsemmisítésére. Nekik szánja termékeit az ORWL, ami egy olyan, méregdrága masina-sorozatot dob piacra hamarosan, ami pontosan ezt teszi, ha megpróbálják feltörni.

computerworld.hu10:53

Windows 10: vége a nyugalomnak!

16
hvg.hu18:59

A Petya csak egy teszt volt? Ami ezután jön, az sokkal durvább lehet

1

Kiberbiztonsági szakemberek szerint a váltságdíjat gyanúsan gagyi módszerrel akarták behajtani a Petya zsarolóvírus új variánsát terjesztő hackerek, ami egy rendkívül rossz előjelnek tekinthető. A cél ugyanis, úgy tűnik, nem a pénzbehajtás lesz, ahogy már a Petya sem igazán zsarolni akar. Hanem rombolni.

www.hwsw.hu20:58

Nem is zsarolóvírus a 2017-es Petya

6
www.hwsw.hu11:20

EMET-szerű eszközt kap a Windows 10

2

Visszatér az EMET, a Microsoft Enhanced Mitigation Experience Toolkit - Windows Defender Exploit Guard néven, nagyjából hasonló funkciókkal és stílusban. Az ingyenesen elérhető előddel szemben azonban valószínűleg ennek lesznek költségei.

computerworld.hu11:10

Csőstül jön a baj a Microsoftnál

9
pcforum.hu11:04

Meglett az új, veszélyes zsarolóvírus neve - és nem Petya az

2

A zsarolóvírusnak, amely az elmúlt két nap folyamán számos országban támadott meg szervereket, a Kaspersky Lab orosz számítógépes biztonsági cég az ExPetr nevet adta, mert arra a megállapításra jutott, hogy az többsornyi kódazonosság ellenére nem tartozik a Petya víruscsaládhoz.

pcforum.hu10:57

Megtalálták a (Not)Petya ellenszerét - mondjuk mit kell tenni

18
_dummy_18:35

Világhódító útjára indult Petya, a zsarolóvírus

2

Orosz szerverekkel kezdte, most már világszerte fertőz a Petya néven ismert zsarolóvírus: a hackertámadással terjedő kártevő hazai idő szerint délután egykor a legnagyobb orosz olajvállalat, a Rosznyefty hálózatait és honlapjait blokkolta, bár az olajkitermelés állítólag nem állt le a támadás hatására.

+1 MEGLEPETÉS IDÉZET
a citatum.hu-tól:
Copyright © 2017. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Ingyenesen letölthető remek programok!
Klikk ide!
Dancewave