Játékra kényszeríti áldozatait az új zsarolóvírus

A zsarolóvírusok nem adják fel A zsarolóvírusok már eddig is elég sok kellemetlenséget okoztak a gyanútlan felhasználóknak, gondoljunk csak a WannaCry vagy a NoPetya variánsok pusztítására. Ezek a kártékony kódok rendszerint titkosítják az adott számítógépen található különböző fájlokat, így a felhasználó nem fér hozzá képeihez, dokumentumaihoz, zenéihez és egyéb állományaihoz. Annak érdekében, hogy a...

KATTINTS IDE A FOLYTATÁSHOZ
Itt a legnépszerűbb:
pcforum.hu10:54

Nem hiszed el: Megint hibát találtak az Intel processzoraiban

1

Bár lassan már igen nehéz lesz követni, hogy hány - nagyrészt mindmáig foltozatlan - sebezhetőséget is fedeztek fel az Intel processzoraiban, az ilyen hibákról érkező hírek csak nem akarnak megszűnni. Így például a múlt hét végén is kiderült, hogy sikerült még egy ilyent találni, ami ezúttal a chipek SPI Flash memóriáját érinti, és az Intel processzorokkal szerelt gépek BIOS, illetve UEFI frissítéseinek megakadályozására, valamint a firmware manipulálására és törlésére adhat lehetőséget.

biztonsagportal.hu08:44

Az Ön routere is veszélyben lehet

8
pcforum.hu10:40

Az AMD processzoraira is megjöttek a Spectre hibák javításai

4

Az AMD a hét közepén bejelentette, hogy elérhetővé tette partnerei számára azokat, még az év elején beígért javítások, amik az ő processzoraiban is azonosított Spectre sebezhetőségek kihasználása ellen védenek. Ezeket az ún. mikrokód-frissítéseket a BIOS vagy operációs rendszer tudja betölteni a processzorba a gép indulásakor.

pcforum.hu10:22

Nem javítja az Intel a Spectre hibát minden processzorában

1

Az Intel a napokban ismét frissítette azon dokumentumát, illetve táblázatát, amiben a cég az év elején ismertté vált Meltdown, illetve Spectre sebezhetőségek kihasználása ellen védő javítások készültével kapcsolatban nyújt tájékoztatást. Az ebben megjelent legújabb információk ugyanakkor sokak számára kellemetlen fejleményeket rögzítenek az ügyben - bennük ugyanis az Intel gyakorlatilag azt jelenti be, hogy egy rakás processzorához abszolút nem fog a veszélyes sérülékenységekkel szemben oltalmat nyújtó foltokat készíteni és kiadni.

hvg.hu10:55

Ha van otthon tv-je, erről azért tudjon: elérkeztünk oda, hogy már a tévére is kell vírusirtó programot telepíteni?

4

A Barcelonában zajló Mobile World Congress eseményen mutatta be először a számítógépes és telefonos vírusvédelmi megoldásairól ismerhető ESET első olyan antivírusszoftverét, amelyet kifejezetten televíziókra optimalizáltak. A kibervédelmi vállalat által idézett statisztikák szerint 2020-ra akár 30 milliárd eszköz kapcsolódhat az internetre. Miközben ezek az eszközök számos kényelmi szolgáltatást nyújtanak a...

_dummy_18:19

Ezt az eszközt mindenkinek használnia kéne, aki facebookozik

2

A Facebook az adatkezelési botrány után újragondolta az adatvédelmi beállítások menüjét, hogy a felhasználóknak átláthatóbb legyen, milyen információikhoz férnek hozzá. Ugyan több módszer is van arra, hogy szorosabbra húzzuk a gyeplőt a személyes adataink felett, most egy meglehetősen hasznos segítséggel is szolgál a Firefox böngészőt fejlesztő Mozilla: olyan böngészőbe épülő kiegészítőt adtak ki, ami megakadályozza azt, hogy bizonyos infókat beszipkázzon rólunk a közösségi oldal.

www.hwsw.hu11:38

Konténerbe zárja a Facebookot a Firefox

8
pcforum.hu10:47

BranchScope: Újabb biztonsági rést találtak az Intel processzoraiban

1

Amerikai biztonsági kutatók egy csoportja azt állítja, hogy új, eddig ismeretlen sebezhetőséget sikerült azonosítaniuk az Intel processzoraiban, amik segítségével kártevők és hackerek védett információkhoz is hozzáférést nyerhetnek a szóban forgó lapkákkal szerelt gépeken. A BranchScope-nak elnevezett sérülékenység jelenlétét támadókód révén bizonyították az Intel több, az elmúlt fél évtizedben kiadott processzorgenerációján is.

pcforum.hu10:28

Kétszer biztonságosabb a Windows 10 a Windows 7-nél

1

Bár a Microsoft már kiadása óta minden idők legbiztonságosabb Windows-aként hirdeti a család legújabb, 10-es tagját, eddig a cég ezzel kapcsolatos állításait inkább lehetett marketing-fordulatként, mint sem tényinformációként kezelni. A napokban azonban egy biztonsági cég tanulmánya megerősítette, hogy tényleg sokkal biztonságosabb az új rendszer - méghozzá kétszer annyira, mint sokra tartott elődje, a Windows 7.

pcforum.hu10:40

Beépített reklámblokkolót fog kapni a Firefox is

1

Pár hónappal azután, hogy a Google élesítette a Chrome-ban annak beépített reklámblokkolóját, hasonló funkcionalitást kaphat majd a Firefox is. Ez derül ki a böngésző napokban frissített ütemtervéből, ami még az idei év során kilátásba helyezi egy hasonló fejlesztés bevezetését a Mozilla szoftverébe is.

pcforum.hu10:44

Javítást ad ki a chipjeiben felfedezett biztonsági hibákra az AMD

2

Az AMD kedden bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé fog tenni egy javításgyűjteményt chipjei a múlt héten ismertté vált hibáira. A CTS Labs által felfedezett és nyilvánosságra hozott 13 sebezhetőség kihasználásával kémprogramokat lehet telepíteni a cég processzoraival szerelt gépekre, illetve azok legvédettebb régióiból nyerhetnek ki adatokat vírusok és hackerek.

www.napi.hu10:23

Figyelmeztetés adott ki a rendőrség - rengeteg vásárlót érint

1

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki egy internetes piactéren megtévesztett egy tiszaújvárosi nőt. Nem az első és valószínűleg nem az utolsó eset, hogy valakit az interneten vernek át, ezért a hatóság jó tanácsokkal is előállt.

pcforum.hu20:18

Hátsó kapu lehet az Intel processzorokkal szerelt PC-kben is

3

A múlt héten nyilvánosságra hozott - és azóta már biztonsági szakértők által is megerősített - sebezhetőségek egy része, amikről eredetileg azt állították, hogy az AMD-s gépeket érintik, az Intel processzoraival szerelt masinákban is jelen lehetnek.

pcforum.hu21:40

Futótűzként terjedt egy vírus a fájlcserélők között

8
pcforum.hu09:21

Tucatnyi sebezhetőséget, rejtett hátsó kaput találtak az AMD processzoraiban

1

Egy biztonsági kutatócég azt állítja, hogy több mint egy tucat, eddig ismeretlen sebezhetőséget - sőt, egy hátsó kaput - sikerült felfedeznie az AMD legújabb generációs processzoraiban. A Ryzen és EPYC chipeket érintő hibákat a CTS szerint elsősorban adatlopásra és kémkedésre lehet felhasználni.

+1 MEGLEPETÉS IDÉZET
a citatum.hu-tól:
Copyright © 2018. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Ingyenesen letölthető remek programok!
Steam játékajánló
Online Stream