Kiderült, miért marad egyben a Szaturnusz nagy gyűrűje

A csillagászok harminc éven át azt hitték, hogy a gyűrű egyben tartása egyedül a Janus nevű holdnak köszönhető. A NASA szeptemberben megsemmisült Cassini űrszondája által küldött adatok elemzése alapján azonban sikerült megállapítani, hogy "csapatmunkáról" van szó – derül ki az Astrophysical Journal című folyóiratban publikált tanulmányukból.

KATTINTS IDE A FOLYTATÁSHOZ
Itt a legnépszerűbb:
ipon.hu12:08

Mióta van élet a Földön?

2

A Kanada északkeleti részén található Torngat-hegység tele van élettel: szikláin rénszarvasok legelészik a zuzmókat, a partokon jegesmedvék vadásznak, a tengert pedig bálnák járják. A terület ezen felül az élet hajnalát és a Föld történetét kutató szakértőknek is kedvelt célpontja, mivel a régióban találhatók meg a földkéreg legősibb keletkezésű darabjai. Az itteni sziklák egy része ugyanis majdnem 4 milliárd évvel ezelőtt keletkezett, amikor a Föld még nagyon fiatal volt.

_dummy_09:55

Az emberi butaság nem ismer határokat: pénzt gyűjtenek a Föld laposságának bizonyítására!

2

Bár hiába láthattuk már Földünket a világűrből, és hiába győződhettünk meg róla több ízben is, vannak emberek, akik nem hisznek a tudománynak, és a saját idiotizmusukról szóló bizonyítvány kiállítása mellett hajtják a saját őrültségüket, miszerint a Föld lapos. Erről állított ki korábban egy igencsak jelentős diplomát Bobby Ray Simmons Jr. is, egy állítólag ismert amerikai rapper - mi még soha nem...

_dummy_07:09

Jöhetnek a Terminátorok: itt a szintetikus izom, amivel emberszerű robotok készíthetők

5
_dummy_15:48

Így tanulhattok angolul, németül, franciául teljesen ingyen

10
sg.hu19:05

Viszonylag fiatalok lehetnek a Szaturnusz gyűrűi

1

Viszonylag fiatalok, mindössze talán 100 millió évesek lehetnek a Szaturnusz gyűrűi - közölték előzetes eredményeiket a kutatók a nagy fináléjára készülő Cassini űrszonda adatainak elemzése alapján.

pcforum.hu10:56

Nem semmi: Animált GIF-et kódoltak egy baktérium DNS-ébe

2

Amerikai kutatóknak az informatika és a biológia vívmányainak ötvözésével sikerült egy életformát a szó legszorosabb értelmében a saját képükre átformálniuk. A Harvardi Egyetem munkatársai ugyanis GIF formátumú képeket kódoltak egy baktérium DNS láncába, majd sikerült is azt onnan visszaolvasniuk.

pcforum.hu15:17

Vakokat segítő magyar okoskesztyű jutott a Microsoft versenyének döntőjébe

1

[Microsoft] Négy egyetemista diák projektje, a GlovEye képviseli hazánkat a Microsoft Imagine Cup innovációs versenyének nemzetközi döntőjén idén júliusban, Seattle-ben. A látássérülteknek az olvasás élményét visszaadó találmányból prototípus is készült, amit a diákcsapat hivatalosan is átadott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (VGYOSZ).

_dummy_15:14

Magyar egyetemisták találmányával olvashatnak a látássérültek

1

Négy egyetemista diák projektje, a GlovEye képviseli hazánkat a Microsoft Imagine Cup innovációs versenyének nemzetközi döntőjén. A látássérülteknek az olvasás élményét visszaadó találmányból prototípus is készült, amit a diákcsapat szerdán hivatalosan is átadott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének.

_dummy_10:41

A klímaváltozás szerepet játszott Európa forró júniusában

1

Az ember által előidézett klímaváltozás hozzájárult a júniusban tapasztalt perzselő hőséghez Nyugat-Európában, ahol Portugáliában halálos erdőtüzek pusztítottak, és számos országban rekordokat döntő hőmérsékleteket jegyeztek fel - közölte...

_dummy_14:44

Elon Musk a Marsra vinne embereket

2

Több újságban is olvasható a hír,hogy Elon Musk A SpaceX vállalat és a Tesla tulajdonosa egymillió embert szeretne vinni a Marsra. Erre 50-100 évet jósol. Az elképzelés szerint az újrahasznosítható rakétákat és űrhajókat fejlesztenék arra a...

_dummy_14:43

Van már eperszedő robot ,nézd meg működés közben !

12
www.origo.hu10:43

Teljesen átalakítja az ipart a különleges nyomtatás

1

Az additív technológia ugyan nem újdonság, azonban a General Electric most már annyira széleskörűen tudja alkalmazni a fémporos ipari 3D-s nyomtatást, hogy az végső soron egész iparágakat állíthat a feje tetejére, és alaposan pánikba ejtheti a különböző piaci szereplőket.

www.origo.hu22:43

Kiderült, mi lesz velünk a jövőben

1

Sci-fi művész, eating designer, a Google tudományos főnöke, a CERN fizikusa, Észtország volt államfője – csak néhány előadó azok közül, akiknek a feladata volt inspirálni a fiatalokat az idei Brain Bar Budapesten. Európa legnagyobb jövőfesztiválját harmadszorra rendezték meg és idén is telt házas volt az esemény.

+1 MEGLEPETÉS IDÉZET
a citatum.hu-tól:
Copyright © 2018. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Ingyenesen letölthető remek programok!
Steam játékajánló
Dancewave