Itt a legnépszerűbb:
 2020-06-05 16:37:48 -  30 -  Linux  

Megjelent az egyik legkellemesebb Windows-alternatíva, a Linux Lite legújabb kiadása. Olyan gépeken is megbízhatóan fut, amelyeken a Microsort operációs rendszere nem, és alapból izmos szoftvercsomag tartozik hozzá.

computerworld.hu16:37

Windows 10 helyett Linux Lite 5.0: egy próbát megér!

30
pcforum.hu17:16

Eltűnhet a klasszikus floppy-meghajtók támogatása a Linux-ból

1

Azok a felhasználók, akik a jövőben hajlékonylemezes meghajtóval akarnak majd dolgozni Linux alól, lehet, hogy nem fogják már tudni ezt megtenni. A nyílt forrású rendszermagból ugyanis hamarosan eltávolításra kerülhet az ilyen típusú egységek vezérlését, illetve kezelését végző kód.

pcforum.hu12:16

A Linux fejlesztőinek legbelső köréhez csatlakozhat a Microsoft

2

A Microsoft, ami két évtizeddel korábban a Linuxot még mint az informatika világát fenyegető rákos burjánzásnak titulálta, a napokban a nyílt forrású rendszermag fejlesztőinek legbelső köréhez történő csatlakozását kérelmezte. Ha felveszik, Redmond azon kevés kivételezett cégek közé tartozhat majd, akik szinte korlátozás nélkül ismerhetnek meg minden, a Linux-szal kapcsolatos stratégiai információt.

pcforum.hu10:08

Senki nem vette észre, hogy veszélyes kártevő fertőzi a Linux-okat

2

Biztonsági kutatók a napokban számoltak be arról, hogy sikerült egy olyan linuxos kártevőt azonosítaniuk "a vadonban", aminek terjedését eddig egyetlen, a nyílt forrású rendszeren futó vírusirtó sem vette észre. A HiddenWasp-nak elnevezett trójai egy hátsó kaput telepít a Linux-okra, amiket a feltételezések szerint célzott támadásokra használhatnak fel.

pcforum.hu20:38

Főverziót vált a Linux kernel - jön belőle az 5.0

5
androbit.net20:47

Megjelent a Linux Mint 19.1 „Tessa”

9
pcforum.hu11:43

Szép szavakra cserélték a csúnyákat a Linux forráskódjában

1

A héten az Intel egyik mérnöke egy olyan módosítássorozatot hajtott végre a Linux kódjában, ami kiterjedt mivolta ellenére semmilyen változást nem fog előidézni annak működésében. Jarkko Sakkinen ugyanis mindössze a rendszermag forrásában elhelyezett kommenteket módosította - méghozzá úgy, hogy az összes csúnya szót egy szépre cserélte ki benne.

pcforum.hu11:14

Visszatér a Linux fejlesztésének élére Linus Torvalds

3

Alig egy hónappal az után, hogy bejelentette: átmenetileg visszavonul a Linux fejlesztésétől és terápiára megy, máris visszatér Linus Torvalds. A kernel karbantartását távollétében irányító Greg Kroah-Hartman ugyanis hétfőn közölte: visszaadja a nyílt forrású rendszermag feletti irányítást Torvalds kezébe.

pcworld.hu16:22

Itt az Ubuntu 18.10

6
pcforum.hu15:03

Leáll a Linux fejlesztésével és elvonul Linus Torvalds

2

Linus Torvalds, a közismert Linux rendszermag fejlesztésének egykori elindítója és mindeddigi vezetője a napokban meglepő bejelentést tett. Az idén már 48 éves szakember ugyanis közölte: leáll egy időre a kernel fejlesztésével, mert rájött, hogy gondjai vannak, amiket kezelnie kell.

linuxmint.hu18:14

Megjelent a LMDE 3 „Cindy” verziója

15
pcforum.hu12:25

25 éves születésnapot ünnepel a Debian Linux

1

A Debian Linux projekt csütörtökön honlapján emlékezett meg arról, hogy egy igen jelentős évfordulóhoz érkezett. Ugyanis Ian Murdoch, a disztribúció - azóta sajnálatos módon már elhunyt - létrehozója kerek 25 éve jelentette be az akkor vadiúj operációs rendszer létrehozását.

computerworld.hu09:25

Isten veled, Linux!

2

Németországban az állami intézmények egyre több helyen váltanak vissza a Windowsra.

itcafe.hu20:54

Megjelent a Linux Mint 19

8
pcforum.hu09:56

Feltörték és kártevőt csempésztek az egyik legismertebb Linux forrásába

1

Rendkívül súlyos biztonsági incidensre került sor a múlt héten az egyik legrégebbi és legismertebb Linux disztribúció háza táján. Egyelőre ismeretlen hackereknek ugyanis sikerült hozzáférést szerezniük a Gentoo Linux kódtárához, amiben egy kártevőt is elhelyeztek - ezt pedig mindenki megkaphatta, aki letöltötte az említett kódbázist.

+1 MEGLEPETÉS IDÉZET
a citatum.hu-tól:
Copyright © 2018. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Ingyenesen letölthető remek programok!
Steam játékajánló
Dancewave