Itt a legnépszerűbb:

A Skype és az Xbox appok működést akadályozó hibájának megszüntetése mellett fontos biztonsági javítást is tartalmaz a kumulatív frissítés.

_dummy_17:11

Több százezer magyar jelszava került ki a netre

2

Az IT-biztonsággal foglalkozó Kiberblog vette észre, hogy egy orosz fórumra brutális mennyiségű felhasználónevet és jelszót tartalmazó lista került ki, az úgynevezett kombócsomagban pedig több százezer magyar hozzáférési adatai is megtalálhatók.

biztonsagportal.hu19:47

Hasznos kiegészítő jelent meg a Firefoxhoz

8
pcforum.hu14:11

Hibás volt a Microsoft által az Intel processzorok hibáira kiadott javítás

2

A Microsoft által hónapokig terjesztett, az Intel processzoraiban felfedezett sebezhetőségek javítására kiadott folt maga is egy igen súlyos hibát tartalmazott. A Redmond által hónapokig terjesztett Meltdown folt nem hogy meggátolta volna, de gyakorlatilag elősegítette azt, hogy a hackerek feltörhessék a gépeket.

pcforum.hu09:37

Ilyen nincs: Megint durva biztonsági hibákat találtak az Intel processzorokban

7
pcforum.hu09:54

Ismét sebezhetővé teszi a processzorokat az új Windows 10

2

Miközben a Microsoft által a hét elején kiadott új Windows verzió számos téren komoly fejlesztéseket hoz, egy területen komoly és veszélyes visszalépést képvisel. A 1803-as build-számmal érkező Április Frissítés ugyanis állítólag nem tartalmazza az év elején az Intel és más gyártók processzoraiban azonosított biztonsági hibák kihasználása ellen védő foltokat - így újból sebezhetővé teheti a gépeket ezekkel szemben.

index.hu15:44

Blokád alatt a jelszófrissítés az Ügyfélkapun

1

A napokban rivaldafénybe került az elektronikus ügyintéző rendszer egy kellemetlen leállás miatt, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, az érdeklődő állampolgárok igyekeznek újabb hibákat keresni. És találnak is.

computerworld.hu09:28

Felturbózza a Microsoft a Chrome-böngészőt

7
biztonsagportal.hu10:54

Vérzik az Internet Explorer

2

Az Internet Explorer kapcsán egy nulladik napi sebezhetőségre derült fény. A biztonsági hiba jelenleg leginkább célzott támadásokban jut szerephez.

computerworld.hu10:23

Biztonsági hiba a Windows 10-ben!

2

A Google találta meg a rést a legbiztonságosabbnak vélt Windows-változatban, a Windows 10 S-ben, és miután a Microsoft nem javította ki időre, nyilvánosságra hozták a hibát.

pcforum.hu16:20

Chrome-felhasználókat védő kártevőszűrőt adott ki a Microsoft

9
ipon.hu11:51

Játékra kényszeríti áldozatait az új zsarolóvírus

1

A zsarolóvírusok nem adják fel A zsarolóvírusok már eddig is elég sok kellemetlenséget okoztak a gyanútlan felhasználóknak, gondoljunk csak a WannaCry vagy a NoPetya variánsok pusztítására. Ezek a kártékony kódok rendszerint titkosítják az adott számítógépen található különböző fájlokat, így a felhasználó nem fér hozzá képeihez, dokumentumaihoz, zenéihez és egyéb állományaihoz. Annak érdekében, hogy a...

pcforum.hu10:54

Nem hiszed el: Megint hibát találtak az Intel processzoraiban

1

Bár lassan már igen nehéz lesz követni, hogy hány - nagyrészt mindmáig foltozatlan - sebezhetőséget is fedeztek fel az Intel processzoraiban, az ilyen hibákról érkező hírek csak nem akarnak megszűnni. Így például a múlt hét végén is kiderült, hogy sikerült még egy ilyent találni, ami ezúttal a chipek SPI Flash memóriáját érinti, és az Intel processzorokkal szerelt gépek BIOS, illetve UEFI frissítéseinek megakadályozására, valamint a firmware manipulálására és törlésére adhat lehetőséget.

biztonsagportal.hu08:44

Az Ön routere is veszélyben lehet

8
pcforum.hu10:40

Az AMD processzoraira is megjöttek a Spectre hibák javításai

4

Az AMD a hét közepén bejelentette, hogy elérhetővé tette partnerei számára azokat, még az év elején beígért javítások, amik az ő processzoraiban is azonosított Spectre sebezhetőségek kihasználása ellen védenek. Ezeket az ún. mikrokód-frissítéseket a BIOS vagy operációs rendszer tudja betölteni a processzorba a gép indulásakor.

pcforum.hu10:22

Nem javítja az Intel a Spectre hibát minden processzorában

1

Az Intel a napokban ismét frissítette azon dokumentumát, illetve táblázatát, amiben a cég az év elején ismertté vált Meltdown, illetve Spectre sebezhetőségek kihasználása ellen védő javítások készültével kapcsolatban nyújt tájékoztatást. Az ebben megjelent legújabb információk ugyanakkor sokak számára kellemetlen fejleményeket rögzítenek az ügyben - bennük ugyanis az Intel gyakorlatilag azt jelenti be, hogy egy rakás processzorához abszolút nem fog a veszélyes sérülékenységekkel szemben oltalmat nyújtó foltokat készíteni és kiadni.

+1 MEGLEPETÉS IDÉZET
a citatum.hu-tól:
Copyright © 2018. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Ingyenesen letölthető remek programok!
Steam játékajánló
Dancewave