Samsung VC07F50HUVB CycloneForce - teszt

 2016-07-10 10:59:20 -  2 -  Kütyü -  TiborB

Általánosságban a Samsung VC07F50HUVB CycloneForce-ról

A Samsungnál zsák nélküli porszívókból kis túlzással akkora a kínálat, hogy egy ötcsillagos hotel minden szobáját más-más típusú gépükkel takaríthatnánk. Tesztünk főszereplője - akárcsak a széria többi modellje -, a VC07F50HUVB a jól bevált 700W-os erőforrást, illetve a CycloneForce zsákmentes technológiát kombinálja, viszont a megszokott kellékeken felül egy állatszőr eltűntetésre specializálódott turbókefét is kapunk.

Ránézésre megállapíthatjuk: a tervező dizájnerek itt aztán megdolgoztak a pénzükért. Mutatós vezérlő fogantyú, teleszkópos fémcső, HEPA minősítésű allergén szűrő, és sötétkék-metál borítás. Az összhatásnak köszönhetően hajlamosak vagyunk elsiklani a tény felett, hogy a tartály bizony csupán szűkös 2 liter helyet kínál az összeszedett kosznak.

Tartozékok

A készülék doboza számos tartozékot rejt, ha pedig ez nem lenne elég, a beépített funkciók magukért beszélnek.

Porszívónkhoz egyedi módon jár egy légnyomással operáló „Power Pet Plus Brush” szívófej, amely a rendkívül rövid sörtés kialakításnak, és a levehető sörte borítónak köszönhetően rendkívül könnyen takarítható.

A csomagban megtalálhatjuk a Samsung kifejezetten alacsony teljesítményű porszívóihoz fejlesztett “ECO” fejeit is, melyek közül a kárpittisztító változaton például apró szilikon pengék fésülik át a szőnyeget a hatékonyság maximalizálásának érdekében. Az átlagnál nagyobbra tervezett görgők, és a flexibilis fej gyerekjátékká varázsolja a bútorok közti manőverezést.

Ezzel ellentétben a kemény padlóra szánt tartozék általánosabb megközelítésben terveztetett: kisebb görgők, forgatható fej, valamint gumi pengék. A teljesítmény ennek ellenére itt is több, mint kielégítő.

Az általában használatban lévő többfunkciós alap szívófej hasonló tulajdonságokkal bír, mint az imént felsorolt ECO társai, azzal a különbséggel, hogy ezen csak két kisebb gumi penge található. Ha szeretnénk váltani a padló és kárpit üzemmódok között, egyszerűen csak nyomjuk meg a fejen található kapcsolót.   

A tartozékok sorát a Samsung 3 az 1-ben multifunkciós eszköze zárja, amely szinte hozzá simul a kezelő karhoz.

Az ergonómiai remekmű fogása kényelmes, szívócsőtől függetlenül mozgatható és lehetőséget ad használójának, a szívóerő gombnyomásra történő állítását. Nincs több hajoldozás, a rozsdamentes acél cső pedig finom matt átmenettel csatlakozik a könnyedén csukható/nyitható teleszkópos részhez.

Az igazán kompakt érzést keltő gép egyes alkatrészeinek fel- és leszerelése mindenféle erőlködés nélkülözésével elvégezhető.

Habár - ahogy azt már a bevezetőben említettük-  a két literes tartály nem mondható túl méretesnek, egyszerű üríthetősége, és a mosható HEPA szűrők költséghatékonysága kárpótlást nyújtanak tulajdonosának. Ne feledjük azonban: a maximális teljesítmény folyamatos leadásának érdekében javasolt a kimeneti levegőszűrőt néha kicserélni.

Bevetésen

A gyorsan és könnyedén összeszerelhető készülék teljes tartozék arzenáljának tárolásához bizony elkél egy üres szekrény.

Ami a menettulajdonságokat illeti, a szerkezet hatalmas kerekeinek köszönhetően takarítás közben vadmacska módjára követ minket, bármiféle fennakadás nélkül.

Tény, hogy maga a szívócső összeszerelési minősége kifogástalan, egy leheletnyivel mégis rövidebbre sikeredett a kelleténél. A csőhöz csatlakozó, több fokban állítható ergonomikus kezelő kar hatalmas segítség a nehezebben elérhető helyek kitakarításánál, a hétméteres tápkábel hossz pedig ideálisnak tekinthető.

A porszívó test 5,5 kg-ot nyom, amelyhez még hozzá jön az 1,6 kg-os cső, valamint a tetszőlegesen csatlakoztatott fej. Csendháborításért sem fognak minket feljelenteni a szomszédok: a gép maximális teljesítmény mellett is az EU-s 76dB-es szabvány alatti zajszintet produkál.

És akkor elérkeztünk kedvenc részünkhöz, a porszívófejekhez. Ha választani kellene, azt mondanánk a teszt során az ECO kárpit tisztító fej volt a legkevésbé hatékony, mivel gumi pengék és hatalmas beépített görgők ide vagy oda, gyakran nekiragadtunk a szőnyegnek.

Ha az alapfejen aktív állásba helyezzük a keféket és pengéket, bizony hasonló eredményt érünk el. Szó se róla, így is hatékonyan tudtunk porszívózni, semmiképpen sem kívánatos a folytonos elakadással bíbelődni. Még szerencse, hogy a zökkenőmentes továbbsiklás érdekében a kezelő karon egy pillanat alatt csökkenthetjük a szívóerőt.

A turbókefe elsöprő sikert aratott tesztünk során: nem csupán maradéktalanul felvakarta a port és koszt a szőnyegek felületéről, de az ominózus beragadásokat is sikerült mellőznünk vele. Hogy valami negatívat is mondjunk róla, a szőnyegek sarkánál az ECO szőnyeg fej egy leheletnyivel hatékonyabbnak bizonyultak, itt tehát lehet érdemes egy gyors cserét eszközölni porszívózás közben.

A padló felületeken az erre specializált ECO fejjel lényegében kifogástalanul teljesített a VC07F50HUVB. A padlóhoz simuló gumi pengék és a beépített görgők tökéletes párost alkottak a hatékony szívó teljesítmény zökkenőmentes leadásában. Bár a kárpittisztító fejjel szemben ez a tartozék kevésbé flexibilis, ám egy normál magasságú ember számára kényelmes tartószöget kínál.

A kezelő kar itt is megvillantotta előnyeit: egyszer sem kellett lehajolnunk, amikor váltani szerettünk volna a módok, vagy épp a szívóerő között.

Lépcsőzés

A VC07F50HUVB  7kg-os össztömegével pehelysúlyú kompakt gépnek tekinthető.

Kialakításának köszönhetően könnyedén felkaphatjuk egy körre, és a lépcsőfokokon is stabilan pihen, a már említett 7 méter hosszú tápkábel pedig kiváló hatótávot biztosít neki.

Mivel a bőség zavarában nehezen tudtunk dönteni, melyik fejet próbáljuk ki a lépcsőhöz, így aztán mindhárom kárpit tisztító tartozékot felpattintottuk. Sok meglepetés nem ért minket: az alap ECO fejek erőszeretettel ragadtak a padlóhoz, míg a turbó fej egyszerűen brillírozott. Bár ormótlannak semmiképp sem mondhatnánk, kisebb lépcsőkhöz ez a fej túl méretesnek bizonyulhat.

A hajoldozás nélkül aktiválható precíziós eszközök - mint a sörték és gumi pengék - kifejezetten hasznosnak bizonyultak a lépcsők szűkösebben hozzáférhető részein.

Az ECO fejek padlókra kihegyezett változata itt is hódított, ám a kevésbé flexibilis fej miatt a navigálás cseppet nehézkesebb volt a kelleténél.

Szőrözés

Valljuk be, az alap VC07F50 modell turbókefe hiányában nem volt a gazdik kedvence.

Az új verzió csettintést érdemlő módon orvosolta a problémát. A kifejezetten erre a célra fejlesztett turbókefe pillanatok alatt megküzd a szőrcsomókkal és tappancs nyomokkal lakásunkban. Mivel a beépített kefe nem tartozik fajtája legméretesebbjei közé, a szőnyegtengerekben úszó lakástulajok számára ideálisabb választás lehet egy nagyobbal ellátott verzió…

Az padlóra specializált ECO fej kifogástalanul feltakarított két kutyus után is. Az ember azt várná, a gumi pengékben el fognak akadni a szőrök, ám tervezésének köszönhetően pont akkora rés van a porszívózott felület és a gumik között, hogy a szívóerő kényelmesen eltakarít minden összegyűjtött szöszmöszt.

Vegyem, vagy ne vegyem?

A Samsung környezetbarát, alacsony teljesítményű VC07F50 szériájának ezen kiadása a turbó kefés fejjel nagyszerű választás lehet a pehelysúlyú készülékek piacán. Szőr, szösz, vagy por, felülettől függetlenül problémamentesen orvosolható vele.

Az egyetlen dolog, ami visszatartja a VC07F50HUVB-t a tökéletességtől, az a rendszeres letapadási probléma bizonyos fejeknél, valamint a relatíve rövidnek bizonyuló cső.

Egy szónak is száz a vége: Egy kompakt, zsák nélküli megoldást keresőknek közel tökéletes választás lehet.

Itt a legnépszerűbb:

Nem mindenkinek van otthon okostévéje, szerencsére már szinte fillérekért is vásárolhatunk magunknak egy Androidot futtató TV Boxot, ami a funkciók tekintetében még sokkal jobb is lehet, mint a TV-be épített gyári megoldások.

_dummy_17:04

Tizenhárom éve indult a magyar Wikipédia

1

[MTI] Tizenhárom éve indult el a Wikipédia online szabad enciklopédia magyar változata, amelynek jelenleg 1500 aktív szerkesztője van – mondta Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. Olvasd […] A Tizenhárom éve indult a magyar Wikipédia bejegyzés először a Hirek.tv jelent meg.

_dummy_16:04

Autóba szerelt kütyütől lehet majd olcsóbb a járműbiztosítás

2

[MTI] Mobilhálózaton keresztül elérhető szolgáltatással, az autókba szerelt telematikai rendszer segítségével személyre szabott casco-biztosítási konstrukciókat dolgoz ki a K&H Biztosító a T-Systems Magyarország támogatásával, a biztosító a tesztidőszak végén, várhatóan […] A Autóba szerelt kütyütől lehet majd olcsóbb a járműbiztosítás bejegyzés először a Hirek.tv jelent meg.

_dummy_15:04

Utazás közben csapnak le a felhasználókra a hackerek

1

[Kaspersky] Alighogy leszálltunk a repülőről, már tűkön ülve keressük a lehetőséget, hogy internetkapcsolatra tegyünk szert. A Kaspersky Lab kutatása szerint utazásaink során türelmetlenségünk gyakran arra sarkall, hogy nem biztonságos Wi-Fi […] A Utazás közben csapnak le a felhasználókra a hackerek bejegyzés először a Hirek.tv jelent meg.

_dummy_14:04

Elhunyt Kálmán Rudolf villamosmérnök, matematikus

1

[MTI] Elhunyt Kálmán Rudolf villamosmérnök, matematikus, a modern rendszerelmélet tudományának kiemelkedő alakja. A Kálmán-szűrő “atyját” 86 éves korában, július 2-án érte a halál – közölte a Magyar Tudományos Akadémia kedden […] A Elhunyt Kálmán Rudolf villamosmérnök, matematikus bejegyzés először a Hirek.tv jelent meg.

_dummy_07:46

Ha ilyenünk van, soha nem felejtjük el bevenni a gyógyszert

1

Nem akármilyen robotra indult gyűjtés az Indiegogo-n. A cél ezúttal nem egy takarító vagy egy szórakoztató készülék megvalósítása, ennél sokkal hasznosabb területet fedne le a Pillo Labs. A startup ugyanis egy olyan eszközt leplezett le, amely otthoni gyógyszeresként folyamatosan felügyelné a család tagjainak gyógyszerbevitelét.

hvg.hu17:29

Egymilliós tévé 350 ezer forintból – teszt

23
_dummy_13:04

Megjelent a hosszan támogatott új Linux Mint 18 – Sarah

2

A Linux Mint csapat a hét elején nagy örömmel jelentette be, hogy megérkezett a Linux Mint soron következő, 18-as kiadása. A Sarah névre keresztelt új verzió az Ubuntu legújabb, áprilisban […] A Megjelent a hosszan támogatott új Linux Mint 18 – Sarah bejegyzés először a Hirek.tv jelent meg.

_dummy_17:04

Már a tetőt rakják fel az Apple új, UFO-alakú campusára

1

Az Apple új, UFO-alakú központjának építése jó ütemben halad – annyira, hogy egyes épületekre, illetve a főépület egyes részeire már a tetők elemeit rakják fel a munkások. Ez derül ki […] A Már a tetőt rakják fel az Apple új, UFO-alakú campusára bejegyzés először a Hirek.tv jelent meg.

_dummy_16:04

Még több ember számára lett biztonságosabb az internet

2

[Safer Internet] Az Európai Unió Safer Internet Programjának (SÍP) hazai konzorciuma összesítette a 2015-ös tevékenységét. A korábbi évekhez hasonlóan a konzorcium tavaly is kötetlen, játékos, interaktív formában hívta fel a […] A Még több ember számára lett biztonságosabb az internet bejegyzés először a Hirek.tv jelent meg.

_dummy_09:09

VR-ben jön az olimpia

1

A megfelelő felszerelés pedig jelen esetben a Samsung Gear VR szemüvege és a hozzá tartozó okostelefon lesz, az NBC tervei szerint ugyanis körülbelül 85 órányi anyagot fognak majd virtuális 360 fokban rögzíteni.

_dummy_14:04

Ingyenessé válnak, majd megszűnnek a kék számok Magyarországon

11
_dummy_13:04

Videón a Trónok harca legújabb évadjának számítógépes trükkfelvételei

1

Bár arra már korábban is többször mutattunk példát, hogy az alkotók a számítógépes grafika segítségével javítottak fel – vagy csak tették olcsóbbá – bizonyos jeleneteket a Trónok harc különböző epizódjaiban, […] A Videón a Trónok harca legújabb évadjának számítógépes trükkfelvételei bejegyzés először a Hirek.tv jelent meg.

_dummy_07:10

6 kínai médialejátszó (TV Box) jó áron

59
_dummy_17:04

Minden korábbinál gyorsabb microSD kártyát mutattak be

1

A SanDisk a héten jelentette be legújabb termékét: egy 256 GB-os microSD kártyát, ami szerinte a világ leggyorsabb ilyen mütyürjét képezi. A vállalat szerint az eszköz ezt a titulust azzal […] A Minden korábbinál gyorsabb microSD kártyát mutattak be bejegyzés először a Hirek.tv jelent meg.

_dummy_10:41

Logitech K780 Multi-Device: Billentyűzet bármilyen eszközhöz

6
_dummy_16:04

Elképesztő: Ventilátorral lophatók el adatok és jelszavak

2

[G Data] Azt gondolhatnánk, hogy nem lehet jelszavakat ellopni egy olyan számítógépről, ami nincs hálózatba kötve, és még az USB portjai is le vannak tiltva. Az izraeli Ben-Gurion Egyetem szakemberei […] A Elképesztő: Ventilátorral lophatók el adatok és jelszavak bejegyzés először a Hirek.tv jelent meg.

_dummy_15:04

Összehajtható elektromos biciklit ad ki a Xiaomi

2

A nálunk elsősorban mobiltelefonjairól ismert, az utóbbi időben azonban számos egyéb jellegű termékkel is megjelenő Xiamoi a héten újabb piac felé nyit. A cég ugyanis most kezdi meg QiCycle nevű […] A Összehajtható elektromos biciklit ad ki a Xiaomi bejegyzés először a Hirek.tv jelent meg.

_dummy_09:35

Saját hardvert készít a Kodi

1

Na nem arról van szó, hogy a Kodi programozói hirtelen fröccsöntő-gépeket vagy CNC marókat vásároltak volna: a csapat a Flirccel közösen tervezett egy olyan apró házat, amely a Raspberry B+, 2 és 3 mikrogépekhez használható.

_dummy_09:30

Vásárolj táblagépet olcsón

2

Az oldalra ellátogatva rögtön a legelején 4 táblagéppel találkozunk melyek alacsony áruk miatt vannak kiemelve. Ám ez nem minden, hisz a GearBest mindegyik tablet árából még lefarag hogyha beírjuk az általuk adott kuponkódot. Lássuk közelebbről ezeket a gépeket:

logout.hu09:23

Windows 10 tablet Kínából

18
_dummy_13:04

Újabb magyar városokban lett elérhető a 300 megabites mobilinternet

3

[Telekom] A Telekom 8 kelet-magyarországi megyeszékhelyen és 5 további városban elérhetővé tette az akár 300 Mbit/sec névleges letöltési sebességű mobilinternet szolgáltatást. Ezzel a 4G+ (LTE-Advanced) technológiára, azaz a jelenleg hazánkban […] A Újabb magyar városokban lett elérhető a 300 megabites mobilinternet bejegyzés először a Hirek.tv jelent meg.

+1 MEGLEPETÉS IDÉZET
a citatum.hu-tól:
Copyright © 2018. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Ingyenesen letölthető remek programok!
Steam játékajánló
Dancewave