Szuperbiztonságossá teszi a webezést a legújabb Chrome böngésző

A Google szerdán új verziót jelentett be közismert böngészőprogramjából, ami igen komoly biztonsági fejlesztéseket hoz elődeihez képest. A Chrome 63 ugyanis már képes teljes mértékben elszigetelni egymástól a felhasználó által megnyitott weblapokat - ezáltal még kevesebb esélyt adva azoknak, hogy valamilyen trükk vagy biztonsági rés kihasználásával adatokat lopjanak egymástól, illetve végső soron a felhasználótól.

KATTINTS IDE A FOLYTATÁSHOZ
Itt a legnépszerűbb:

Annyira veszélyesnek ítélte a szinte mindenki számítógépén megtalálható Flash segédprogram biztonsági hibáját az Adobe, hogy soron kívül, egy vészfrissítés formájában tették közzé a kritikus hibát kijavító frissítést. Mutatjuk, hogyan ellenőrizheti a gépét, és hogyan tudja gyorsan telepíteni a frissítést.

ipon.hu11:17

Súlyos biztonsági rés a macOS-ben, amire már van javítás

1

Súlyos biztonsági rést talált egy fejlesztő a macOS High Sierra operációs rendszerben, amelynek következtében könnyedén rendszergazdai jogosultságot szerezhetnek az illetéktelenek, ha az adott Mac konfiguráció előtt ülve, vagy távelérésben próbálkoznak.

www.hwsw.hu21:00

Titkosított névjegyzéket kap a ProtonMail

2

Webkliensénél már elérhető, az androidos és iOS-es appokhoz pedig már készül a ProtonMail új, biztonságos névjegyzéke. A cég szerint ez az első hasonló szolgáltatás a piacon.

www.hwsw.hu12:26

Súlyos sebezhetőségek az Intel menedzsmentplatformjában

4

Független kutatók jeleztek súlyos hibákat az Intel Management Engine-ben, a cég beágyazott operációs rendszerében, amely gyakorlatilag minden Intel processzor mellett megtalálható. Elkészültek a javítások mára, érdemes azokat azonnal telepíteni.

pcforum.hu19:07

Frissítést ad ki a Gigabyte az Intel processzorok veszélyes hibáira

4

Alig egy nappal az Intel chipjeit érintő súlyos sebezhetőségek ismertté válását illetően az egyik legismertebb alaplap-gyártó, a Gigabyte máris bejelentette, hogy javítást fog kiadni a veszélyes sebezhetőségekre. A cég termékeit használók így hamarosan ismét teljes biztonságban üzemeltethetik rendszereiket, anélkül, hogy hackertámadásoktól kellene rettegniük.

index.hu16:24

Több száz weboldal rögzíti minden mozdulatunkat

2

Egy új kutatás szerint népszerű weboldalak százai használnak olyan szkripteket, amelyekkel valós időben rögzítik a látogatók minden egérmozdulatát, oldalgörgetését és billentyűleütését, utóbbiakat ráadásul akkor is, ha a beírt szöveget küldés nélkül törli a felhasználó – írja az Ars Technica.

pcforum.hu10:19

Kritikus biztonsági javítást adott ki processzoraihoz az Intel

17
pcforum.hu16:00

Nagyon durva biztonsági problémát találtak az iPhone-okban

1

Egy biztonsági szakértőnek ismét rendkívül súlyos biztonsági gyengeségre sikerült lelnie az Apple iOS rendszerében. A többek között a legújabb iPhone-ok által is használt iOS 11 szoftverben azonosított sérülékenység kihasználásával alkalmazások a kamerán át szabadon kémkedhetnek a felhasználó után, a nélkül, hogy utóbbi tudomást szerezne róla.

computerworld.hu20:35

Windows 10: új védelmi funkció az Edge böngészőben

11
computerworld.hu12:02

Hatékony új védelem a zsarolóvírusok ellen

10
pcforum.hu11:18

Végre megtalálták a zsarolóvírusok univerzális ellenszerét

1

Több millió számítógépet fertőztek már meg és titkosítottak a különböző zsarolóvírusok, és ezzel hatalmas károkat okoztak világszerte. A G DATA most egy olyan intelligens zsarolásvédelmi modult integrált termékeibe, amely kikapcsolt vírusvédelem mellett is megállítja a merevlemezeket titkosító kártevőket.

hvg.hu11:03

Vészfrissítést adtak ki a számítógépekre, jobb lesz, ha mielőbb telepíti

69
+1 MEGLEPETÉS IDÉZET
a citatum.hu-tól:
Copyright © 2018. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Ingyenesen letölthető remek programok!
Steam játékajánló
Online Stream