AppleBiztonságBulvárEgészségEseményFilmFotóGoogleHardverHírHumorInternetJátékKépKözéletKütyüLinuxMicrosoftMobilvilágMozgásSzoftverTudományTVVideóZene

Copyright © 2017. cikkpakk.hu
Minden jog fenntartva.
Hivatalos IttaHelye.hu utód 2009-2016.
Image thumbnails by pagepeeker.com.
info@cikkpakk.hu


Gearbest Consumer Electric Promotion promotion
Tíz másodperc alatt öl a Windows Defender
Polarity 9.2.1
Szép lassan átveszi az uralmat az internet felett Oroszország
Hardverhelyzet a kánikulában
Windows 10 tipp: automatikus lemezterület-felszabadítás
Mozilla SeaMonkey 2.48 MAGYAR
AdwCleaner 7.0.1.0
Mozilla Firefox 55.0 Beta 11 32 / 64 bit MAGYAR


  Zsiga cikkpakkja:
computerworld.hu19:46
A Windows 10 továbbfejlesztett védelmi programja az ismeretlen vírusokkal is gyorsan elbázik. A Microsoft most elmagyarázta, hogyan csinálja.
sg.hu16:13
A rendőröket védő és ellenőrző kamerák valós idejű arcfelismerési funkciót kaphatnak.
_dummy_16:10
A Dell Technologies jelentése szerint 2030-ra minden szervezet technológiai szervezetté válik, és a vállalatoknak már most el kell gondolkozniuk infrastruktúrájuk és munkaerejük „jövőállóságán”.
itcafe.hu15:58
Tudományos szenzációnak semmiképp nem mondható, még különlegességnek sem, ugyanakkor egy pártolandó törekvés jelenik meg a British Museum lépésében.
pcworld.hu11:47
Az őszi alkotói frissítéstől kezdve sokkal kevesebb ideig kell nélkülöznünk a PC-t, amikor a Windows frissít.
sg.hu16:19
Aligha van még egy olyan állam, ahol az elmúlt hónapokban annyit szigorítottak a telekommunikációs jogszabályokon, mint Oroszország.
prohardver.hu15:27
prohardver.hu15:18
A hazánkba eljutott újdonságok 750, 850 és 1200 watton kínálnak 80 Plus Platinum minősítést.
hvg.hu15:14
Jelezni akarták, hogy támogatni kell az etikus hekkerek tevékenységét, mert ebből a cégek csak profitálhatnak.
computerworld.hu11:00
_dummy_12:03
Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök a fiatalt, aki észrevett egy „rést” BKK online értékesítési rendszerében, és 50 forintért vett egy bérletet – állítása szerint csak jó szándékkal, hogy tesztelje, valóban működik-e a sebezhetőség. Működött, és ezt percekkel később jelezte is a Budapesti Közlekedési Központnak. Választ nem kapott, cserébe viszont feljelentették.
itcafe.hu11:01
A nemzetközi együttműködés keretében hosszú ideig tartó nyomozás után lezártak két olyan feketepiacot, ahol mindent meg lehetett kapni. Az Europol szerint folytatás várható.
prohardver.hu10:57
Az eddig is remek Crosshair VI Hero alaplapot fejlesztette tovább a tajvani gyártó.
pcworld.hu10:49
Az Avast megvette a Piriform csapatát, amelytől a CCleaner is származik.
pcforum.hu10:43
A HMD Global, a Nokia telefonok otthona bemutatta a Nokia 105 és Nokia 130 készülékeket, melyek a két készülékcsaládra jellemző ergonomikus dizájnt, kiemelkedő minőséget és magas fokú felhasználói élményt egyszerre nyújtják, mindemellé pedig hosszú üzemidőt biztosítanak. Mindkét modell 1,8” méretű színes kijelzővel, praktikus LED világítással, illetve sima, a kézbe tökéletesen illeszkedő formavilággal rendelkezik. Az új telefonok három különböző színben lesznek elérhetőek.
ipon.hu21:00
www.hwsw.hu20:52
hvg.hu11:37
pcworld.hu10:49
itcafe.hu21:01
A nagyszabású versenyen a Fazekas diákjai alkották az európai csapatot, és végül ők állhattak a dobogó tetejére, hogy a verseny alapítójától átvegyék a díjat.
_dummy_19:44
Nem kisebb helyre, mint a Szilícium-völgybe készül a PublishDrive a Google meghívására.
_dummy_15:21
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) első ízben adta ki a hálózatsemlegességről szóló jelentését. Ez alapján a hazai szolgáltatók körülbelül négyesre vizsgáztak.
www.napi.hu14:33
Mintegy nyolc tonna műanyag palackot és egyéb hulladékot gyűjtöttek az V. PET Kupa részvevői a Tisza Dombrád és Tiszalök közötti szakaszán.
www.napi.hu14:32
Bár a kormány következetesen tagadja, hogy különleges viszony lenne a budapesti és a moszkvai vezetés között, a NATO nyugati tagállamai már nem bíznak Magyarországban. Úgy látják, hogy az ország orosz hírszerzési hídfővé vált.
pcforum.hu11:26
Kellemetlen meglepetésben részesülhetnek azok a felhasználók, akik az AMD új, rendkívül kedvező ár-érték arányú Ryzen processzorcsaládjába tartozó processzort vásárolnak az Amazontól.
www.hwsw.hu20:42
Újabb meghajtóprogram hiányában megszűnhet a Clover Trail processzoros gépek támogatása.
www.hirado.hu20:30
pcforum.hu10:56
Az egyik legnépszerűbb médialejátszó program, a Media Player Class - Home Cinema (MPC-HC) fejlesztői a napokban újabb verziót adtak ki szoftverükből, ami mellé azonban egy kellemetlen hírrel is szolgáltak. Bejelentették ugyanis, hogy valószínűleg ez képezi programjuk utolsó hivatalos kiadását, miután ők a jövőben nem tudnak majd időt áldozni erre, és nincs más aki tovább vigye a program fejlesztését.
prohardver.hu19:25
A VP28UQG TN panelt, FreeSync-kompatibilitást, 4K felbontást, de csak 60 Hz-es frissítést kínál.
ipon.hu18:05
A monitorok piacán manapság elég nehéz eligazodniuk mindazoknak, akik nem követik a technológiai újításokat, így monitorvásárlás esetén elég komoly útvesztőben találhatják magukat.
pcforum.hu14:57
pcworld.hu14:53
_dummy_21:25
A jó öreg Windows-nak mindig szüksége van a gyártó által biztosított driverekre, mielőtt a hardvert használatba vehetnénk alatta. Linux-on is ez a helyzet, azonban a driverek működése és telepítése itt egy kicsit máshogy történik.
computerworld.hu21:09
A hatóságok bezárták az egyik legvirágzóbb drogkereskedő site-ot. A hely gazdája a letartóztatás után öngyilkos lett.
prohardver.hu20:59
Az új széria a Frostflow továbbfejlesztéseként kerül piacra, és a Frostflow+ nevet viseli.
pcforum.hu16:10
A Viking Technologies a héten egy elképesztő kapacitású új SSD-meghajtó kiadását jelentette be. A cég által találóan UHC Silo-nak (ultranagy kapacitású silónak) elnevezett egység nem kevesebb, mint 50 TB-nyi adat tárolását teszi lehetővé - azaz gyakorlatilag 5x annyit, mint a mai legnagyobb merevlemezek.
prohardver.hu16:08
Ryzen áttekintéssel, akciós monitorokkal, notebookokkal és egyéb piaci érdekességekkel jelentkezünk.
ipon.hu20:58
A Dell újdonsága egy ígéretes technológiát használ, viszont a Dell-féle implementáció csak egy apró töredékét aknázza ki a benne rejlő lehetőségeknek.
pcforum.hu20:46
computerworld.hu18:56
prohardver.hu12:00
A papíron sztereó megszólalást kínáló TY-C300 hat ceruzaelemmel is elzümmög.
prohardver.hu16:58
A tervek szerint 55" és 77" méret között lehet majd megvásárolni a feltekerhető OLED tévét.
pcforum.hu10:56
Amerikai kutatóknak az informatika és a biológia vívmányainak ötvözésével sikerült egy életformát a szó legszorosabb értelmében a saját képükre átformálniuk. A Harvardi Egyetem munkatársai ugyanis GIF formátumú képeket kódoltak egy baktérium DNS láncába, majd sikerült is azt onnan visszaolvasniuk.
biztonsagportal.hu19:47
pcforum.hu19:44
1977 nyarán vezették be a piacra a Xerox 9700-at, a vállalat első kereskedelmi forgalomba került lézernyomtatóját, amely elindította a digitális nyomtatás máig tartó sikerszériáját, és megteremtette azt az üzletágat, ami még napjainkban is több mint 120 milliárd dollár éves bevételt termel világszerte.
prohardver.hu17:41
A Dell Latitude 5000 és 7000 sorozatba érkező gépek 12 és 13 hüvelykes kijelzőkkel rendelkeznek.
index.hu17:36
hvg.hu15:56
A még június végén Magyarországra került újabb Seuso-kincsek jóval értékesebbek, mint a három éve hazahozott első hét műtárgy. Az állam csaknem 8,7 milliárd forintnyit fizetett a birtokjog megváltásáért- mondta Baán László a hvg.hu-nak
hvg.hu15:20
Egy 190 méter vastag, az eddigi harmadik legnagyobbnak vélt jéghegy szakadt le az Antarktiszról. A legrosszabb forgatókönyv szerint akár 10 centiméterrel is emelheti a tengerszintet.
prohardver.hu11:28
Az MSI bemutatta új zászlóshajóját, az X299 XPOWER GAMING AC alaplapot.
prohardver.hu20:54
Kipróbáltuk a kedvező árúnak tűnő, 4K HDR támogatású TCL U55C7006-t.
prohardver.hu20:20
A Tutti Audio Contemporary Audiophile Stereogram nevű méretes bútordarab kézzel készül és 20 hetet kell rá várni.
prohardver.hu18:56
A Z301CT a Tobii Eye Tracking technológiával és a 200 hertzes frissítéssel tűnik ki a tömegből.
itcafe.hu18:22
A probléma jellegéből két következtetés adódik: a nyilvánosság szinte semmit sem tud, illetve a támadók itt is folyamatos előnyben vannak.
pcworld.hu10:00
computerworld.hu18:52
hvg.hu12:57
Új és veszélyes fejezetet nyitott a kiberhadviselésben a májusban támadó WannaCry zsarolóvírushoz csak látszatra hasonló, Petya programmal végrehajtott akció. A továbbfejlesztett változat célzottan választott ugyanis áldozatot, feladata a pusztítás volt.
prohardver.hu16:58
SSD-ket, akciós gamer kiegészítőket, sportkellékeket, monitorokat, kifordítható notebookokat és más érdekességeket tálalunk.
computerworld.hu16:48
pcworld.hu15:46
prohardver.hu12:03
Érkezik a Wallpaper 77 hüvelykes verziója.
itcafe.hu12:00
A hatóságok szerint a leválasztott üzemeltetési hálózatok nem forogtak veszélyben, de üzleti és adminisztratív információk kikerülhettek.
pcforum.hu11:55
Az elsősorban szupernagy-felbontású kameráiról ismert RED a héten egy meglepő bejelentést tett. A cég ugyanis közölte, hogy Hydrogen One néven hamarosan piacra fog dobni egy olyan, "holografikus kijelzővel" ellátott okostelefont, ami szemüveg és más segédlet nélkül teszi majd lehetővé valódi térbeli képek megjelenítését felhasználói számára.
pcforum.hu16:56
A napokban váratlan és kellemetlen látogatói akadtak annak a cégnek, ahonnan a múlt hónapban kitört új zsarolóvírus-járvány elindulni kezdett. Az ukrán speciális kommandó ugyanis szakértőkkel együtt lerohanta az egyébként egy ügyviteli programot gyártó vállalkozás telephelyét, hogy ott bizonyítékokat rögzítsenek.
mandiner.hu16:20
A német Weltnek nyilatkozó Bill Gates internetguru, a világ leggazdagabb embere szerint katasztrófához vezethet a szabadjára engedett migráció.
itcafe.hu16:17
Könyvet is írt arról, hogy milyen fejlődést vár a technológiától. Sokan csak legyintettek akkoriban, illetve azt gondolták, úgysem élik meg.
pcforum.hu11:28
Bár mostanra már mindenki az elmúlt években csúcsmagasra járt memóriaárak csökkenésnek indulását jósolta előre, könnyen lehet, hogy ehelyett azok valójában még az eddiginél is tovább drágulnak majd. Az egyik legnagyobb gyártó, a Micron egyik üzemében ugyanis súlyos üzemzavar lépett fel, ami miatt kb. egyhavi termelésnek megfelelő nyers chip tönkrement - sőt, végül le is kellett állítani a termelést a gyárban.
computerworld.hu21:12
_dummy_20:12
Ha minden igaz, nyáron elkezdi felszerelni az elektronikus jegyrendszerhez szükséges kapukat a BKK. A svédek már egészen másban gondolkodnak.
pcworld.hu18:31
hvg.hu15:25
pcforum.hu15:21
pcforum.hu15:17
[Microsoft] Négy egyetemista diák projektje, a GlovEye képviseli hazánkat a Microsoft Imagine Cup innovációs versenyének nemzetközi döntőjén idén júliusban, Seattle-ben. A látássérülteknek az olvasás élményét visszaadó találmányból prototípus is készült, amit a diákcsapat hivatalosan is átadott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (VGYOSZ).
pcworld.hu10:42
pcworld.hu10:40
18,6 milliárd dolláros befektetésre készül a Samsung azért, hogy a chipek és kijelzők világában az élen maradjon.